Main output bus & metronome click issue...

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
zoeman84
New Member
Posts: 3
Joined: Mon Feb 24, 2014 5:54 am
Contact:

Main output bus & metronome click issue...

Post by zoeman84 »

Hello folks, quick question:

"Vocal Booth" is a custom cue that I made (essentially its the headphone mix for my singers).
I am sending it to the 3/4 output of my audio interface.
The main mix of my project is going to the 1/2 output of my audio interface.

Is it possible to mute Cubase's built in audio metronome for the main mix, but leave it enabled in my
"Vocal Booth" cue ?

I ask this because when I disable to "click" button in control room for either the "mix" or the "cue" tabs,
it only mutes the click in my "vocal booth" cue and not the main mix.

Ultimately, I want to be able to pull down the main mix fader and hear everything (including the click)
in the headphone mix. Currently the only thing not affected by the fader of the main mix is the metronome click.

Any suggestions ?

BingoBongo
Junior Member
Posts: 54
Joined: Sat Feb 22, 2014 11:59 am

Re: Main output bus & metronome click issue...

Post by BingoBongo »

zoeman84 wrote:Hello folks, quick question:

"Vocal Booth" is a custom cue that I made (essentially its the headphone mix for my singers).
I am sending it to the 3/4 output of my audio interface.
The main mix of my project is going to the 1/2 output of my audio interface.

Is it possible to mute Cubase's built in audio metronome for the main mix, but leave it enabled in my
"Vocal Booth" cue ?

I ask this because when I disable to "click" button in control room for either the "mix" or the "cue" tabs,
it only mutes the click in my "vocal booth" cue and not the main mix.
Since you are using the controlroom, use it exclusively and do not mix Studio and regular outputs for monitoring.

zoeman84
New Member
Posts: 3
Joined: Mon Feb 24, 2014 5:54 am
Contact:

Re: Main output bus & metronome click issue...

Post by zoeman84 »

Thanks let me look into that... Sounds like this could be it.

zoeman84
New Member
Posts: 3
Joined: Mon Feb 24, 2014 5:54 am
Contact:

Re: Main output bus & metronome click issue...

Post by zoeman84 »

Just did it, and that was the issue. Thanks BingoBongo.

BingoBongo
Junior Member
Posts: 54
Joined: Sat Feb 22, 2014 11:59 am

Re: Main output bus & metronome click issue...

Post by BingoBongo »

You´re welcome.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests