Bars and ruler not aligned

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
b139b
New Member
Posts: 9
Joined: Sun Jan 05, 2014 11:42 pm
Location: Norwegen
Contact:

Bars and ruler not aligned

Post by b139b »

Hello hello :-)
I am new her, and i need some help.
What is the reason why the yellow beats in the object are not aligned with the values in the ruler?
3/4 Beat.
Everything is quantizised and runs from 1.1.1.0
How can i correct this, since it seems to me that something is wrong, so before i continue, I ask for your help.

https://www.dropbox.com/s/iz2r35qqolg40 ... mbilde.PNG

Thank you!

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by Grim »

Hmmnn....something is definitely wrong there....looks more like a graphics hiccup than anything else.

Is it doing this on everything or just on this one project?
Did you try restarting Cubase or re-opening the project?
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2159
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by BriHar »

Was the project initially created in a version prior to 7.5 and now opened in 7.5?
I've seen similar problems in 7.5 with projects created in 7.0x
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 10.5.20 - 64bit | Cubase AI 10.5 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

b139b
New Member
Posts: 9
Joined: Sun Jan 05, 2014 11:42 pm
Location: Norwegen
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by b139b »

Thank you for your response.
This was a new project created in Cubase Elements 7. I opened a older project from a Cubase Le, and this is showing up ok.

I have restarted Cubase Elements, zoomed in and out the object, but no change... Strange

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by Grim »

Try backup project (to new folder) from the file men and then open the new version
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

Jim B
Member
Posts: 424
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by Jim B »

Hi B139B,

May seem like a silly question but what is the ruler set for?
I have seen this when I start using the ruler set for beat and then change it to seconds, just right click on the ruler and see what it says.
Hope this helps!

Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.5.12, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion 6, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Martin 000-13E acoustic guitar , Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

b139b
New Member
Posts: 9
Joined: Sun Jan 05, 2014 11:42 pm
Location: Norwegen
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by b139b »

Thanks,
The Ruler is set to Bars&Beats and Time Linear. Changing this, changes the ruler, but makes no more sense with my strange bars.
I have recorded one more track, and it is ok. There must be something with the first track, but what...?

https://www.dropbox.com/s/cgk5jv4bpb94y ... bilde2.PNG

b139b
New Member
Posts: 9
Joined: Sun Jan 05, 2014 11:42 pm
Location: Norwegen
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by b139b »

btw
When I duplicate the track, the strange bars are there too...

b139b
New Member
Posts: 9
Joined: Sun Jan 05, 2014 11:42 pm
Location: Norwegen
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by b139b »

Here, I have tried to extend the track and copy the events and paste them at the end... and from there, the strange bars are gone

https://www.dropbox.com/s/tc8tt37r8ru4m ... bilde3.PNG

:o

Dirx
Junior Member
Posts: 75
Joined: Sat Dec 18, 2010 1:06 pm
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by Dirx »

For me the thick lines I think you refer to might be sustain pedal data. You didn't copy the pedal data, that's why it is not there in your pasted part in your third screenshot.

Cheers
Dirx
Signature...

b139b
New Member
Posts: 9
Joined: Sun Jan 05, 2014 11:42 pm
Location: Norwegen
Contact:

Re: Bars and ruler not aligned

Post by b139b »

Correct! The sustainpedal...
Thank you everyone!

I clicked "Select all Controller events" and pasted it. It produced the same bars.

Greetings from Norway

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests