Help! how can I change the tempo andkeep the time reference?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
djanogil
New Member
Posts: 13
Joined: Mon Feb 07, 2011 2:39 pm
Contact:

Help! how can I change the tempo andkeep the time reference?

Post by djanogil »

I was given a project that was originally done in Logic.
They exported OMFs, and opened them in Cubase, but the guy who did this before the project reached me didn't set the Cubase tempo.
So now the tempo is the default 120bpm and if I change it to the real tempo (78), all the parts are moving and the song is basically f****d up!

There must be a way to do this right?
Please chime in if you know the solution!

Thanks

djanogil
New Member
Posts: 13
Joined: Mon Feb 07, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Help! how can I change the tempo andkeep the time reference?

Post by djanogil »

Oh I forgot to mention that I'm on C4.

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Help! how can I change the tempo andkeep the time reference?

Post by Split »

Look up musical and linear time base
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Help! how can I change the tempo andkeep the time reference?

Post by thinkingcap »

djanogil wrote:I was given a project that was originally done in Logic.
They exported OMFs, and opened them in Cubase, but the guy who did this before the project reached me didn't set the Cubase tempo.
So now the tempo is the default 120bpm and if I change it to the real tempo (78), all the parts are moving and the song is basically f****d up!

There must be a way to do this right?
Please chime in if you know the solution!

Thanks
Make sure, no audio is in musical mode and all tracks are in linear timebase
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

djanogil
New Member
Posts: 13
Joined: Mon Feb 07, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Help! how can I change the tempo andkeep the time reference?

Post by djanogil »

Yep got it, thanks!

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests