Unable to Save VST Presets

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
lydian91
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Jan 12, 2013 6:20 am
Contact:

Unable to Save VST Presets

Post by lydian91 »

My apologies if this has been covered before. I'm trying to save VST presets for my EZDrummer kits. I click 'save preset', enter the information, and hit 'ok'. The media bay window just blips and then doesn't go away. It won't let me save it. I don't have any problems saving other types of presets. What am I missing?

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 807
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by Home Studio 87 »

trash your preference
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

lydian91
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Jan 12, 2013 6:20 am
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by lydian91 »

I trashed the 'Cubase 7' folder under Library>Preferences, but I still have the same problem. What did I miss?

lydian91
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Jan 12, 2013 6:20 am
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by lydian91 »

Ok I just did a fresh reinstall, and I'm still having the same issue. This is really irritating. Is there a preference I don't know about?

-steve-
External Moderator
Posts: 9660
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by -steve- »

Could be many of things, including file permissions of the folder in which the preset is to be saved.

You don't say what version on Mac OS you are on.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

lydian91
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Jan 12, 2013 6:20 am
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by lydian91 »

My apologies. I'm running 10.8.3. I should add that I can save a default VST preset. Are these saved in the same place as the rest of the VST presets?

-steve-
External Moderator
Posts: 9660
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by -steve- »

~/Library/Audio/Presets
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

lydian91
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Jan 12, 2013 6:20 am
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by lydian91 »

Yes, and that's where the default preset has been stored.

-steve-
External Moderator
Posts: 9660
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by -steve- »

Have you tried rescanning in Media Bay?

You can save all other presets normally?

Sorry, I'm shooting in the dark pretty much. Maybe someone else will have a more solid idea.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

lydian91
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Jan 12, 2013 6:20 am
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by lydian91 »

Yeah, I tried rescanning. No luck there. New update, however. I can save presets with Kontakt, so the problem has been narrowed to EZDrummer. Why would Cubase not allow me to save a VST Preset with EZDrummer only?

-steve-
External Moderator
Posts: 9660
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by -steve- »

Well, i don't know which app creates the folder ~/Library/Audio/Presets

But if it's EZ Drummer, have you tried to un- and reinstall?
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

thenowhereman
Junior Member
Posts: 147
Joined: Fri Feb 11, 2011 6:53 pm
Location: Pittsburgh,PA
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by thenowhereman »

I am on C7.0.3 and still cannot save EQ,or ReVerence orLoop Mash presets. I can save Track Presets, but not individual Steinberg Plug-in presets. I have tried trashing the folder and re-installing. Had a Steinberg Tech do a remote desktop and he couldn't figure it out. It happens in both 32 bit and 64 bit versins on 2 diffrent partitions. Never happened til C7. Sux really as I have a great deal of EQ and effects settings I have saved over the years that I cannot recall and if I get an eq setting I like I have to save it as a track preset.

-steve-
External Moderator
Posts: 9660
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Unable to Save VST Presets

Post by -steve- »

Hard to help if you don't post your specs. (even if there's help to be given), though it would appear your on Win since you mentioned 64bit and 32bit. (it's one app on Mac, not two separate.)
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest