Cubase iC & Windows 7

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
kevinwest
New Member
Posts: 20
Joined: Tue Jan 18, 2011 3:21 am
Contact:

Cubase iC & Windows 7

Post by kevinwest » Tue Jan 18, 2011 6:23 am

Hi,

I just installed win 7 x64. I have installed Cubase 5 x64 and realized the the iPhone iC app doesn't work with Cubase x64. I have now also installed Cubase 5 x32. I have installed SKI Remote ext. When I start up Cubase (32) and the iC app my computer never show up under the host. Does this have something to do with Win 7?

I should mention I have use this on XP many times perfectly. As well, I have the most current versions of the app, Cubase 5 and the SKI ext.

Thanks for your help!!
Cubase 8.5.20, Win10 x64, 16GB RAM, Superior Drummer 2, Komplete 7, POD Farm 1.12

kevinwest
New Member
Posts: 20
Joined: Tue Jan 18, 2011 3:21 am
Contact:

Re: Cubase iC & Windows 7

Post by kevinwest » Tue Jan 18, 2011 9:46 pm

An update...someone recommended I make sure my settings for my network are on public and I turn off windows firewall (my computer is behind a router).

I have done that but it didn't work.

Anyone have any ideas?

Kevin
Cubase 8.5.20, Win10 x64, 16GB RAM, Superior Drummer 2, Komplete 7, POD Farm 1.12

Endre70
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Jan 21, 2011 8:35 pm
Contact:

Re: Cubase iC & Windows 7

Post by Endre70 » Fri Jan 21, 2011 10:06 pm

Have you enabled Bonjour services? It"s needed. It comes with iTunes.

It seems like my Bonjour crashes my Cubase When enabled (and ski remote is activated in device setup)..
Hmm... anyone?

Regards!
..blahhh...Cubase 6, Win7 64bit,,,,,,blahhh...

Endre70
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Jan 21, 2011 8:35 pm
Contact:

Re: Cubase iC & Windows 7

Post by Endre70 » Mon Jan 24, 2011 9:31 pm

Rolled back to Bonjour service 1.6 and now it's crash free, but the connection does not show up on my IPad. It's a ad hoc network (peer to peer network to keep the musicmachine away from the wwworld). Anyone?

Regards!
..blahhh...Cubase 6, Win7 64bit,,,,,,blahhh...

Endre70
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Jan 21, 2011 8:35 pm
Contact:

Re: Cubase iC & Windows 7

Post by Endre70 » Tue Jan 25, 2011 6:45 pm

Ok. Latest update. My firewall was the culprit. I downloaded the free app 'Network ping lite' to ping from the iPad. All the packages failed. When turning off the firewall, the packages went through. Now everything works like a charm. Hope this could help others with similar problems.

Regards!
Endre70
..blahhh...Cubase 6, Win7 64bit,,,,,,blahhh...

Klartexter
New Member
Posts: 11
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:36 pm
Contact:

Re: Cubase iC & Windows 7

Post by Klartexter » Fri May 06, 2011 9:49 am

Having same issues. I'll try your recommendations and let you know. By turning off firewall you mean the windows firewall? Or also the routers?
Thanks so far...
PC: AMD6400+ l 4 GB RAM l Windows 7 l Cubase 5.5.3 l Wavelab LE l Ableton Live Lite l M-Audio Delta 44
MAC: C2D 2,66 GHZ l 4 BG RAM l Snow Leopard l Cubase 5.5.3 l Swissonic FW Interface
HARDWARE: Behringer Truth l Presonus Faderport l Akai MPK 25 l Phonic Vocalmax l T-Bone SC450 l Behringer MX 1604a l Millenium HP4 l Jackson PS4 Guitar l Harley Benton Bass l Technics 1200 & Vestax Turntable Set

Studio Page: www.rhinozerock.de
Artist Page: www.klartexter.net
Band Page: www.zwohandbreit.de


Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], psymmo7 and 8 guests