recording GM midi but no sound when mixdown is done

All about our Cubase LE and Cubase AI OEM bundle software.
Post Reply
Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Fri Feb 03, 2012 1:22 pm

I have been recording GM midi tracks.

i go through the steps to do the audio mixdown (tried all available options) but when i go to play it in windows media or any other player there is no sound. it recognises that there is a timeline there but does not recognise andthing else..... when i check it in cubase, the orrigional track is fine but the one created from the mixdown there is nothing? what am i doing wrong?
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Split » Fri Feb 03, 2012 2:18 pm

Sounds like you're using the Microsoft gm sound module thing! Dont, its not for use in cubase. Use a vsti like halion.
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Fri Feb 03, 2012 9:36 pm

thanks for that..... will try halion and see if that sorts it
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Sat Feb 04, 2012 2:35 pm

unfortunatly the versions of halion that i was looking at were too expensive or just updates...... however i did manage to get some sound out a recording but was only piano notes and not the drum beats that i had done.......
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

User avatar
Jarno
Senior Member
Posts: 1456
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:31 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Jarno » Sat Feb 04, 2012 3:14 pm

One option on producing GM sounds is Universal Sound Module:
ftp://ftp.steinberg.net/Download/Legacy ... %20Module/
Cubase 8 Pro/7/4/SX1/VST3.7 | Waves Gold | Melodyne | PC i7-4770/8G/2xSSD/Win7 64 | MacMini | Frontier Tranzport
Tascam DM-4800 | Soundcraft Spirit Studio 16 | dbx231 | Genelec 1032A | KEF C15 | Auratone 5S | Samson S-phone
Yamaha REV500/SPX990 | Alesis Midiverb4 | Roland SDE-330 | Pearl Echo Orbit | Aphex 109 x2 | TL-Audio C5021
Alesis 3630 | AudioLogic MT66 | Joemeek VC1Q | dbx386 | Focusrite VoiceMaster | Line6 PodXt/BassPodXt | Boss GT-3
Roland TD8/TD5/JV2080/SC55 | UseAudio Plugiator | E-mu ProteusXR | Akai S-900/AX73 | M-Audio Keystation
Martin/Taylor/Ortega/ESP/Fender/Line6 guitars/basses | Pearl/Olympic by Premier drumkits | Custom Roland V-drum kit
AKG D112/CK77 | Calrec CM1050C | Earthworks QTC30 | EV RE20/Spherex920 | Neumann M147 | Pearl CR57
Peavey PVM45 | RØDE NT2/NT55 | Sennheiser MD441/MD421/e606 | Shure SM7/SM57/SM58/BETA57/BETA58 ...
... Saeco Odea Giro Espresso machine | BMW Z3 roadster | American Pit Bull Terrier

Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Sat Feb 04, 2012 3:15 pm

when extracting the file.... which folder do i extract it to?
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Split » Sat Feb 04, 2012 9:34 pm

Put it in your VST plugin folder.
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Sun Feb 05, 2012 1:08 pm

I have downloaded the USM.... put it in the plug-ins folder but still no difference (i am new to this obviously).... am i supposed to be able to change the microsoft wave table to the USM? if so how?
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Split » Sun Feb 05, 2012 1:20 pm

It would be handy to know what version of Cubase you have?

Have you tried making an Instrument track and selecting a VSTi from there?
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Sun Feb 05, 2012 1:32 pm

its Cubse LE 5...... running on widows 7
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Split » Sun Feb 05, 2012 2:48 pm

LE 5 Comes with HalionOne Player.

Like I said, create an Instrument Channel, select HalionOne as the Vsti, then drag your midi track to that channel.

Obviously select one of the GM setup in Halion
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Dethsfate
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 03, 2012 1:13 pm
Contact:

Re: recording GM midi but no sound when mixdown is done

Post by Dethsfate » Sun Feb 05, 2012 5:03 pm

thanks for that..... and sorry bout the bit of slow uptake...... its sorted now :D

time to create some beats
HP pavilion - AMD 10 - 8gb - windows 10 - Beatsaudio
Cubase LE 8 - Halion Sonic 2

Post Reply

Return to “Cubase LE and Cubase AI”

Who is online

Users browsing this forum: Kubek and 3 guests