CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
StRHook
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:09 pm
Contact:

CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by StRHook » Sun Nov 17, 2019 1:04 pm

Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
Last edited by StRHook on Mon Nov 18, 2019 4:39 am, edited 1 time in total.

Carvin Man
Junior Member
Posts: 192
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man » Sun Nov 17, 2019 6:55 pm

Mac or Windows?

StRHook
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:09 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by StRHook » Mon Nov 18, 2019 4:38 am

Carvin Man wrote:
Sun Nov 17, 2019 6:55 pm
Mac or Windows?
iMac 2014 10.13 High Sierra

StRHook
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:09 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by StRHook » Mon Nov 18, 2019 4:46 am

StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best

Carvin Man
Junior Member
Posts: 192
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man » Mon Nov 18, 2019 12:45 pm

StRHook wrote:
Mon Nov 18, 2019 4:46 am
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best
Have a look here: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... patibility

39Loan
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Nov 19, 2019 10:29 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by 39Loan » Tue Nov 19, 2019 10:32 am

Carvin Man wrote:
Mon Nov 18, 2019 12:45 pm
StRHook wrote:
Mon Nov 18, 2019 4:46 am
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best
Have a look here: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... atibility-TellDunkin
Thanks, very impressive. Really I appreciate you to continue your work.

mpapa77
New Member
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:06 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by mpapa77 » Sun Nov 24, 2019 12:04 am

Same on Windows ...

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Fri Dec 20, 2019 9:02 pm

Sadly, confirmed here on Windows 10 Pro 1909 and Cubase Pro 10.5: CC121 can't control Cubase sends levels with the gain knobs anymore. It was working just fine in Cubase 10.
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

cubace
Member
Posts: 664
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:41 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by cubace » Sun Dec 22, 2019 8:09 pm

It quite clear that cubase 10.5 should not have been released to mac users.
cubase10.5.0hw.png
(64.33 KiB) Not downloaded yet

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Mon Dec 23, 2019 5:10 pm

At least I hope that Steinberg finally release an updated firmware for the CC121 for both Windows and OSX. We shouldn't forget that it is a current product, still being marketed and on sale, not the almost abandoned item it might seem to be regarding driver support.
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

cubace
Member
Posts: 664
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:41 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by cubace » Wed Jan 01, 2020 5:11 pm

Hopefully Steinberg/Yamaha has used the CC121 and CMC's for their MIDI2.0 development and kicks off MIDI2.0 with new firmware with support of those features!

Lukeh
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Jan 01, 2020 5:16 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Lukeh » Wed Jan 01, 2020 5:33 pm

seems they shouldn't have released it at all no one seems to have a working copy

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Mon Jan 20, 2020 8:33 am

Steinberg, please don't forget to fix this in 10.5.10... :idea:
Last edited by Jorge Ruiz on Tue Feb 04, 2020 10:10 am, edited 1 time in total.
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Tue Feb 04, 2020 10:09 am

Was this finally fixed in 10.5.10? I can't test it myself until tomorrow.
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

Carvin Man
Junior Member
Posts: 192
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man » Wed Feb 05, 2020 2:33 pm

Jorge Ruiz wrote:
Tue Feb 04, 2020 10:09 am
Was this finally fixed in 10.5.10? I can't test it myself until tomorrow.
No... It will still not adjust the sends from the CC121 :roll:

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Wed Feb 05, 2020 2:45 pm

Carvin Man wrote:
Wed Feb 05, 2020 2:33 pm
No... It will still not adjust the sends from the CC121 :roll:
Thanks for the info. Very sad, indeed. :cry:
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

User avatar
shanabit
Senior Member
Posts: 1239
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by shanabit » Wed Feb 05, 2020 5:00 pm

"CC121 1.7.6 ✖ update in early March"
CubasePro 10.5.12 , StudioOnePro 4.6.1 MR816X, CC121
OSX High Sierra 10.13.6, 2010 MacPro 8 Core 2.4, 14 GB Ram

https://steinberg.help/cubase-manuals/cubase-pro/

The Jeep
New Member
Posts: 24
Joined: Fri Apr 06, 2012 1:04 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by The Jeep » Sat Feb 08, 2020 3:10 pm

Hi

It seems that many people are having problem with CC121 in Cubase Pro 10.5.... me too!!

Any solution yet? Actually, I think I did have it working OK before I did a clean install of High Sierra on my Mac Pro. Now, after installing the CC121 drivers it is not working. Interestingly, in Cubase Studio Setup / Remote Devices, though it is listed in the device pull-down menu, it is the ONLY one that doesn't install - even the ancient Houston device makes an appearance when selected - but not CC121. How strange - and annoying.

So, are we waiting for an update from Steinberg to fix this? In which case, COME ON GUYS!!

As I mentioned, I'm not aware of it not working before I did my clean install, but perhaps I'm now running a more updated version of Cubase... who knows?

So, before I abandon Cubase products entirely, after a 32 year relationship which has cost be thousands....

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Thu Mar 12, 2020 5:19 pm

PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

Carvin Man
Junior Member
Posts: 192
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man » Fri Mar 13, 2020 5:05 pm

Jorge Ruiz wrote:
Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
This seems to be finally fixed!

https://www.steinberg.net/index.php?id= ... _cc121&L=1
Great... Have you tested yet?

I will test it by monday ;)

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Fri Mar 13, 2020 6:55 pm

Carvin Man wrote:
Fri Mar 13, 2020 5:05 pm
Jorge Ruiz wrote:
Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
This seems to be finally fixed!

https://www.steinberg.net/index.php?id= ... _cc121&L=1
Great... Have you tested yet?

I will test it by monday ;)
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

User avatar
shanabit
Senior Member
Posts: 1239
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by shanabit » Sat Mar 14, 2020 4:57 pm

Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.

New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
CubasePro 10.5.12 , StudioOnePro 4.6.1 MR816X, CC121
OSX High Sierra 10.13.6, 2010 MacPro 8 Core 2.4, 14 GB Ram

https://steinberg.help/cubase-manuals/cubase-pro/

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 169
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz » Sat Mar 14, 2020 6:28 pm

shanabit wrote:
Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
Unfortunately, the new functions listed in that document were for the v1.6 update, released ten years ago. No extra stuff since then.
PC i7 5960x 8 cores (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

User avatar
shanabit
Senior Member
Posts: 1239
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by shanabit » Sat Mar 14, 2020 6:47 pm

Jorge Ruiz wrote:
Sat Mar 14, 2020 6:28 pm
shanabit wrote:
Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
Unfortunately, the new functions listed in that document were for the v1.6 update, released ten years ago. No extra stuff since then.
Shocker huh :shock: I would call this an UNSUPPORTED PRODUCT, all they did was fix the FX send issue and make it compatible with Catalina
CubasePro 10.5.12 , StudioOnePro 4.6.1 MR816X, CC121
OSX High Sierra 10.13.6, 2010 MacPro 8 Core 2.4, 14 GB Ram

https://steinberg.help/cubase-manuals/cubase-pro/

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests