VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Jim-Tendo
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 02, 2011 3:05 am
Contact:

VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by Jim-Tendo »

Hi there, as the title says, Cubase 6 seems set to hide VST2 Plugins when VST3 Versions of the same plugin are installed??

The problem being, I have a few buggy VST3s and sometimes they wont load for some reason. i would like to be able to still access the VST2 versions at this point but they are not available, I need to somehow tick a box somewhere to re-enable them...

Cant someone point me in the right direction please?

Thanks in advance

lanter
Junior Member
Posts: 133
Joined: Fri Dec 17, 2010 12:05 pm
Contact:

Re: VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by lanter »

Devices > Plugin Info ?
Jan

Cubase 10 Pro, WaveLab 10 Pro
PC Win 10 Pro; AsRock Z270 Pro4; Intel Core i7-7700 3.6GHz; 16GByte; PNY Quadro NVS 290
Focusrite Scarlett 18i20; RME ADI-4 DD; MOTU MIDI Express 128; 12 UAD-2 cores

Jim-Tendo
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 02, 2011 3:05 am
Contact:

Re: VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by Jim-Tendo »

Nope, nothing there... if there are vst3 versions installed, the vst2 versions don't even show up in "Plugin Info"

Can someone help please?

ItstheAvantonesSilly
New Member
Posts: 22
Joined: Fri Nov 18, 2011 10:22 am
Contact:

Re: VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by ItstheAvantonesSilly »

Have you done a manual search for the dll files or looked in typical locations such as program files\VstPlugins?

lanter
Junior Member
Posts: 133
Joined: Fri Dec 17, 2010 12:05 pm
Contact:

Re: VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by lanter »

You can define several plugin locations in plugin info.
So you might point to older cubase installs as well...
Jan

Cubase 10 Pro, WaveLab 10 Pro
PC Win 10 Pro; AsRock Z270 Pro4; Intel Core i7-7700 3.6GHz; 16GByte; PNY Quadro NVS 290
Focusrite Scarlett 18i20; RME ADI-4 DD; MOTU MIDI Express 128; 12 UAD-2 cores

Jim-Tendo
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 02, 2011 3:05 am
Contact:

Re: VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by Jim-Tendo »

Correct folders are selected in cubase and all dll files are in the correct places... My point is that when a vst3 version is installed, cubase disregards the vst2 version and it is not displayed in plugin info or anywhere else for that matter.

lanter
Junior Member
Posts: 133
Joined: Fri Dec 17, 2010 12:05 pm
Contact:

Re: VST2 Plugins hidden when VST3 Versions are installed??

Post by lanter »

Well, if you really prefer the vst2 ones over the vst3, you can disable the latter by altering their extension to .dl_
Jan

Cubase 10 Pro, WaveLab 10 Pro
PC Win 10 Pro; AsRock Z270 Pro4; Intel Core i7-7700 3.6GHz; 16GByte; PNY Quadro NVS 290
Focusrite Scarlett 18i20; RME ADI-4 DD; MOTU MIDI Express 128; 12 UAD-2 cores

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests