Time display should not be universal across projects

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 can be posted here.
Post Reply
Zoberflote
New Member
Posts: 42
Joined: Tue May 16, 2017 6:12 am
Contact:

Time display should not be universal across projects

Post by Zoberflote »

Steinberg,

Please try and include an option to save time display settings with each project. Currently the time display settings (for the ruler at the top of the project window) are saved ACROSS projects.

For example, if you change the time display in project A to Bars+Beats and then open project B that was previously set to Seconds, project B will open using Bars+Beats...very frustrating because each time I open a different project I have to check and make sure the time display is set correctly.

Thank you,

Zoberflote

Zoberflote
New Member
Posts: 42
Joined: Tue May 16, 2017 6:12 am
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by Zoberflote »

Still struggling with this...please consider this in the next Cubase update.

In_Stereo
Senior Member
Posts: 1533
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by In_Stereo »

Zoberflote wrote:
Sat Mar 30, 2019 5:54 pm
Steinberg,

Please try and include an option to save time display settings with each project. Currently the time display settings (for the ruler at the top of the project window) are saved ACROSS projects.

For example, if you change the time display in project A to Bars+Beats and then open project B that was previously set to Seconds, project B will open using Bars+Beats...very frustrating because each time I open a different project I have to check and make sure the time display is set correctly.

Thank you,

Zoberflote
+1, yes.

One of the many things that should be project-based instead of universal across project -- results in even more clicks, which Cubase needs far less of, not more of.
Latest Cubase 10.5, Windows 10 Pro 64-bit, i9 10920x 12-core 4.8gHz, 128 gigs RAM, AMD RX-550 , plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

Zoberflote
New Member
Posts: 42
Joined: Tue May 16, 2017 6:12 am
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by Zoberflote »

A related suggestion is to have an option to link the time display settings for the Project zone and Lower zone.

Currently, if you want to change the time display in both zones you have to do each one manually. Why not just have them linked? Please consider this option in a future update.

Thanks,

Zoberflote

Zoberflote
New Member
Posts: 42
Joined: Tue May 16, 2017 6:12 am
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by Zoberflote »

Steinberg,

Still struggling with this. Why does it even save time DIVISIONS across projects??? i.e. 1/16 triplets.

Today I opened a project and had spend several minutes wondering why everything looked off...it saved my bar divisions from a completely different project!

Please consider including an OPTION to save time display as well as bar divisions locally and not universally across projects.

Thanks again,

Zoberflote

Zoberflote
New Member
Posts: 42
Joined: Tue May 16, 2017 6:12 am
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by Zoberflote »

Still not sure why time display is constant across projects...what if I have one project that uses bars+beats and a different one that uses seconds?
I have to change the time display every time I open a project...once again please consider making this optional.

User avatar
jordikt
Junior Member
Posts: 141
Joined: Thu Feb 09, 2017 3:35 pm
Location: Girona
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by jordikt »

+1

Tj99
Member
Posts: 300
Joined: Wed Dec 06, 2017 9:25 am
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by Tj99 »

+1
Recording - Mixing - Mastering

In_Stereo
Senior Member
Posts: 1533
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by In_Stereo »

+1

MANY things need to be saved in individual projects that inexplicably aren't.
Latest Cubase 10.5, Windows 10 Pro 64-bit, i9 10920x 12-core 4.8gHz, 128 gigs RAM, AMD RX-550 , plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

arianboghi
New Member
Posts: 35
Joined: Mon Jan 10, 2011 4:04 am
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by arianboghi »

This is sad.... This feature exists in the older versions. When I updated to version 10, I thought it's a bug or a problem with my preferences. I can confirm my Cubase 6.5 can save and open projects with ruler settings. This is essential since many of us have different projects based on timecode, seconds and Bars + Beats.

The workaround for me is to have Ruler Track set to the correct time format to remind me to check the time display.

User avatar
Vinylizor
Member
Posts: 397
Joined: Sat Dec 18, 2010 9:33 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by Vinylizor »

arianboghi wrote:
Thu Apr 30, 2020 4:51 am
The workaround for me is to have Ruler Track set to the correct time format to remind me to check the time display.
Don't rely on this!

There is a longstanding bug where rulers showing seconds will change to timecode completely of their own free will.
C10.5
Antelope Orion 32+ Thunderbolt
Core Audio driver
Mac Pro 6,1 3 GHz 10-Core Intel Xeon E5 64Gb Ram 1TB HD
OSX 10.15

User avatar
ffg
Member
Posts: 643
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by ffg »

Still hoping this will be resolved for Cubase and Nuendo - many of us frequently change between musical and timebases projects and it's infuriating to have to change the ruler setting every time!

I had hoped it had been fixed since this thread in 2019, but just looked through the entire Nuendo manual references to 'Ruler' and can't see that it has been...
best wishes

David

I'm going to to let the situation mature...

Nuendo 10.3
Cubase 10.5
MacPro 3.3 6-core OSX 10.12
Macbook Pro OSX 10.14
RME Fireface 802
RME Fireface 800
Audient ID14

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1865
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: Time display should not be universal across projects

Post by suntower »

Yep. All ruler stuff (including cursor position) should be CPR specific.
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: Janostudio and 0 guests