VST Sound Instrument Set Synthesizers & S3

Discuss all Sequel related topics.
Post Reply
sergemedia
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Sep 15, 2011 8:32 am
Contact:

VST Sound Instrument Set Synthesizers & S3

Post by sergemedia »

hello

I upgraded Sequel2 to Sequel3 and now I do not see "Insrtument Sound" in the section "Instument Set Synthesizers" MediaBay, only "Midi Loop".
Also, if I load a project that was created in Sequel 2 - the sound is good, but in "Track Instrument property" I see "HalionOne" and the name of instrument without the possibility of changing
How can I fix this problem?

Sorry for my bad English,
Serge

User avatar
JHP
Member
Posts: 755
Joined: Wed Nov 03, 2010 1:58 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers & S3

Post by JHP »

sergemedia wrote:hello

I upgraded Sequel2 to Sequel3 and now I do not see "Insrtument Sound" in the section "Instument Set Synthesizers" MediaBay, only "Midi Loop".
Also, if I load a project that was created in Sequel 2 - the sound is good, but in "Track Instrument property" I see "HalionOne" and the name of instrument without the possibility of changing
How can I fix this problem?

Sorry for my bad English,
Serge
Solving problems with Sequel
This magic bullet is to address several issues with Sequel.
It cannot do any harm and it is always the first thing to do if you experience a problem in Sequel.

You should reset your Sequel by generating a new preferences folder. All preferences will be set back as if Sequel has been freshly installed. The Media Bay Presets will be rescanned.
In order to do so you must rename the following folder:

Mac OS X
/Users/Your Username/Library/Preferences/Sequel 3
You must rename to
/Users/Your Username/Library/Preferences/Sequel 3 inactive

PC Windows 7/(Vista)
OS Disk \User\Your Username\AppData\Roaming\Steinberg\Sequel 3
You must rename to
OS Disk \User\Your Username\AppData\Roaming\Steinberg\Sequel 3 inactive

If you cannot follow the path stated above you might have to "show hidden files and folders" in Windows.
!Make sure to setup your ASIO driver in the Sequel setup correctly again after generating the new preferences folder.

You can find the "Program Settings Page" in which you must setup your ASIO driver if you click on the symbol on the menu bar below. The "Program Settings Page" symbol looks like this:



You should avoid using the "Direct X Full Duplex" driver. If you have a dedicated ASIO Device you should choose the respective device driver in the "Program Settings Page". If you are using the internal Soundcard of your System you should choose the "Generic Low Latency" driver. In many cases the ASIO4All driver works even better. You can download the ASIO4ALL driver from http://www.ASIO4ALL.com. Download the driver and install it. After this you will be able to choose it as ASIO device driver in the "Program Settings Page".
---------------------------------
If the problem remains even try to rename the entire Steinberg folder so...

PC Windows 7/(Vista)
OS Disk \User\Your Username\AppData\Roaming\Steinberg\
You must rename to
OS Disk \User\Your Username\AppData\Roaming\Steinberg 3 inactive\
---------------------------------
If the problem still remains also try reinstalling Sequel 3 and your Content Packs.

Gr,
JHP
Jan Peters, QA
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

sergemedia
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Sep 15, 2011 8:32 am
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers & S3

Post by sergemedia »

thanks, i see contents! :lol:
+++
PC Windows 7 / (Vista)
OS Disk \ User \ Your Username \ AppData \ Roaming \ Steinberg \ Sequel 3
You must rename to
OS Disk \ User \ Your Username \ AppData \ Roaming \ Steinberg \ Sequel three inactive
+++

Post Reply

Return to “Sequel”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest