Cubase 9 not a happy bunny :(

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
Exposure
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Jan 28, 2015 12:33 am
Contact:

Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by Exposure » Thu Jan 18, 2018 11:26 pm

Hi guys, I've finally made the move to 9 from 8.5 and It's not all going well unfortunately.

Everything runs smoothly, then about 20 - 30 mins into a session things stop working. First, I notice I can't change the outputs of channels, also I can't add vsts. This has just happened with a new project so ruled out the max vst rule. I can still edit existing vsts, but just can't add new ones- that's the biggest problem.

I have a feeling its' the new sentinel thing with some of my external plugins. Everything now should be 64bit, I'm running J-Bridge though still (perhaps this is conflicting?) - Is it possible to turn off J-Bridge without uninstalling it?

Thanks.
Cubase 8.5- Windows 10 64bit- Asus X97 Pro-Gamer mboard- intel i7 4790k 4ghz- 32Gb Ram- SSD drive- UAD Appollo Quad FW - UAD Octo PCIe- Komplete 10 Ultimate- Kontrol S88- Trillian, Stylus, Omnisphere 2

http://www.soundcloud.com/exposurednb

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by djw » Sun Jan 21, 2018 2:37 am

Hi there bunny, wouldn't you have updated to 9.5 if you did it sometime around November?

It's strange that it works that badly for you, have you tried a complete reinstallation?

Exposure
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Jan 28, 2015 12:33 am
Contact:

Re: Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by Exposure » Fri Mar 02, 2018 8:50 pm

djw wrote:
Sun Jan 21, 2018 2:37 am
Hi there bunny, wouldn't you have updated to 9.5 if you did it sometime around November?

It's strange that it works that badly for you, have you tried a complete reinstallation?
I've just reinstalled Windows 10 and Cubase 9 and all was running smoothly until just now and.... SAME PROBLEM - freezing mid project, not allowing me to add new plugins, change outputs.

All plugins are now legit as well, so no rogue 3rd party plugins are suspect.

Please, please someone help me figure this out.
Cubase 8.5- Windows 10 64bit- Asus X97 Pro-Gamer mboard- intel i7 4790k 4ghz- 32Gb Ram- SSD drive- UAD Appollo Quad FW - UAD Octo PCIe- Komplete 10 Ultimate- Kontrol S88- Trillian, Stylus, Omnisphere 2

http://www.soundcloud.com/exposurednb

JClosed
Junior Member
Posts: 190
Joined: Fri Feb 11, 2011 7:24 pm
Contact:

Re: Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by JClosed » Fri Mar 02, 2018 9:19 pm

I see you are using an UAD PCIe device. Is this an UAD-2? If not, I seem to remember that there where some problems with UAD-1 and Windows 10. Are all UAD plugins 64 bit? If (also) not, and you are you using Jbridge for them, it could be the core of the problems.

Exposure
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Jan 28, 2015 12:33 am
Contact:

Re: Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by Exposure » Sat Mar 03, 2018 8:38 pm

JClosed wrote:
Fri Mar 02, 2018 9:19 pm
I see you are using an UAD PCIe device. Is this an UAD-2? If not, I seem to remember that there where some problems with UAD-1 and Windows 10. Are all UAD plugins 64 bit? If (also) not, and you are you using Jbridge for them, it could be the core of the problems.
Hi mate, the PCIe card is UAD2 yes. All the plugins are 64 bit and no J-bridge with this install as I thought that was the problem before.
Cubase 8.5- Windows 10 64bit- Asus X97 Pro-Gamer mboard- intel i7 4790k 4ghz- 32Gb Ram- SSD drive- UAD Appollo Quad FW - UAD Octo PCIe- Komplete 10 Ultimate- Kontrol S88- Trillian, Stylus, Omnisphere 2

http://www.soundcloud.com/exposurednb

Sundayforsammy
Junior Member
Posts: 130
Joined: Wed Dec 10, 2014 1:12 pm
Contact:

Re: Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by Sundayforsammy » Sat Mar 03, 2018 11:05 pm

If you recently bought Cubase 9 then you should be able to get the free grace period update for 9.5 If so I would try to install 9.5 as that may just fix your issue.
Cubase Pro 9 i7 3630QM Clevo P170EM Laptop PC - 16gb ram - 128 SSD OS hard drive - 1Tb Data Hard Drive - Windows 10 home - Motu 828mk3 Audio Interface - Roland SC880 Midi module - KRK Rockit 3 monitors, Alesis DM6 drum kit and a few guitars and a broken keyboard.

-steve-
External Moderator
Posts: 9620
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Cubase 9 not a happy bunny :(

Post by -steve- » Sun Mar 04, 2018 3:15 am

Exposure wrote:
Fri Mar 02, 2018 8:50 pm
...not allowing me to add new plugins, change outputs.
Sounds like viewtopic.php?f=253&t=117510
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests