Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
epastorrouco
New Member
Posts: 28
Joined: Sun Nov 23, 2014 2:13 am
Contact:

Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by epastorrouco »

Hi,
I'm currently using cb 8.5 and i'd like to upgrade to cb9... But i'm not sure... I'm using some 32 bit plugins and I'd want to make sure everything works fine with Jbridge in CB9. My question is, If I upgrade to CB9, will I still able to run CB8.5 in my PC?

Thanks in advance
Windows 10 - Intel Core i7 9700k 3.6Ghz (4.9Ghz Turbo) 12MB Cache Eight-Core ASRock Z390 Phantom Gaming | 32GB (16GBx2) DDR4 | 500GB SAMSUNG 970 EVO Series MZ-V7E500BW PCIe M.2 | 3.0TB 7200RPM 64MB Cache SATA3 6Gbps
Scarlett 2i4

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1786
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by planarchist »

Yes, the 9 installation will not affect the 8.5. You will be able to use either version.
Nic

Cubase Pro 10.5, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.5. Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit , Steinberg CI2+.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

My Cubase recorded songs here (also on most other streaming services).... https://open.spotify.com/artist/6rHmZY1IPskvtYL1Zzw6Vy

Crotchety
Senior Member
Posts: 1173
Joined: Tue Feb 01, 2011 10:26 pm
Contact:

Re: Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by Crotchety »

Indeed, but bear in mind that Cubase 9 will have 'stolen' the file associations, so to launch 8.5 you will have to do so specifically (Open with... or shortcut on desktop).
Instruments: Piano/keys, Guitar, Mandolin, Vocal
Current Sounds: Cactus Juice (@Soundcloud) - Former Sounds: Ask Murt (@MySpace)

Every day's a skool day...

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 4503
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by raino »

Crotchety wrote:Indeed, but bear in mind that Cubase 9 will have 'stolen' the file associations, so to launch 8.5 you will have to do so specifically (Open with... or shortcut on desktop).
Also you can run both versions at the same time. And you can open C9 created projects in C8 and then back in 9 again.
rodger

Cubase Pro 10.5, Win10 Home, Halion6, Groove Agent 5, WaveLab Pro 10, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Latest: Bawdy Politik https://rodgerraino.bandcamp.com/releases

epastorrouco
New Member
Posts: 28
Joined: Sun Nov 23, 2014 2:13 am
Contact:

Re: Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by epastorrouco »

Thanks guys,
Sorry for the additional question... Any experience (good or bad) using 32 bits plugins in cb9 through J bridge?
Windows 10 - Intel Core i7 9700k 3.6Ghz (4.9Ghz Turbo) 12MB Cache Eight-Core ASRock Z390 Phantom Gaming | 32GB (16GBx2) DDR4 | 500GB SAMSUNG 970 EVO Series MZ-V7E500BW PCIe M.2 | 3.0TB 7200RPM 64MB Cache SATA3 6Gbps
Scarlett 2i4

User avatar
flon_klar
Junior Member
Posts: 79
Joined: Tue Sep 23, 2014 5:19 pm
Contact:

Re: Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by flon_klar »

MY biggest problem with it so far is that Edirol Orchestral with JBridge causes C9 to crash.
Win 10 Pro 64-bit, i7-4790K 4.0GHz, 16GB RAM, ASUS Z97-Pro MoBo
GeForce GTX 970
OS/Program Drive: Samsung 850 EVO 500GB; File Drive: (2) Samsung SSD 850 EVO 500 and (1) 250GB; Data Storage Drive: WD 4TB HDD
Cubase Pro 10.5.20, Halion Symphonic Orchestra, Miroslav Philharmonik 2, EZ Drummer 2
E-mu PK-6 with Orchestral Modules
UR22 Interface, KRK Rokit5 Monitors

Crotchety
Senior Member
Posts: 1173
Joined: Tue Feb 01, 2011 10:26 pm
Contact:

Re: Run Cubase 9 along with 8.5 - same PC

Post by Crotchety »

epastorrouco wrote:Thanks guys,
Sorry for the additional question... Any experience (good or bad) using 32 bits plugins in cb9 through J bridge?
I've never used J Bridge but I'm sure there's plenty round here who have, especially since C9. Try searching these forums or Gearslutz...
Instruments: Piano/keys, Guitar, Mandolin, Vocal
Current Sounds: Cactus Juice (@Soundcloud) - Former Sounds: Ask Murt (@MySpace)

Every day's a skool day...

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests