Cubase looking in the wrong places when initialising?

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
QuarterSooner
New Member
Posts: 5
Joined: Tue May 31, 2016 5:09 pm
Contact:

Cubase looking in the wrong places when initialising?

Post by QuarterSooner »

Hi there!

I was wondering if someone might be able to help me out with an issue I'm currently having with my copy of 8.5.

It's taking a little while to start-up and I think I know why, but not how to prevent it. (I keep getting the R6034 runtime error.)

On the Cubase logo window, where it says "Initialising:", it's reeling off a load of things that have nothing to do with the program, like my Steam, Winamp folder and a whole bunch of unrelated program folders.

Is there a way to tell it not to look there? It's a real pain!

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3970
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase looking in the wrong places when initialising?

Post by Prock »

Try this...

Assuming Cubase does start... take a look in the plugin manager. Check to see what folder location(s) are listed in the vst 2 path setting section. Delete any that are not needed.

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

QuarterSooner
New Member
Posts: 5
Joined: Tue May 31, 2016 5:09 pm
Contact:

Re: Cubase looking in the wrong places when initialising?

Post by QuarterSooner »

Thanks!

This did initially work, however, while trying to add a new location for a BlueCat plugin, I can't open Cubase as it now wants to scan the WinSxS folder, which msdasc and various bits and pieces. It'll land on one of those and the the CPU for Cubase hits 0%. It hasn't crashed, but it sure as heck won't play ball.

Is there another workaround?

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3970
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase looking in the wrong places when initialising?

Post by Prock »

Take a look at the following post and KB articles. They offer a few good suggestions for trouble shooting startup issues. My guess is that you have plugin(s) that are not working well with Cubase. You will need to move (or rename) those files and systematically add them back until you figure out which one(s) are messing with you.

viewtopic.php?f=250&t=111390&hilit=safe+start

https://www.steinberg.net/nc/en/support ... ences.html

https://www.steinberg.net/nc/en/support ... references

https://www.steinberg.net/en/support/kn ... in-detail/

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests