Disk Installation Problems

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
Betamac
Member
Posts: 259
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:03 pm
Contact:

Disk Installation Problems

Post by Betamac » Sat Jul 02, 2011 7:09 pm

I've bought a new seagate barracuda drive

its connected to power and sata inside my machine

I hear it whizzing round, but been into 'disk management' and its not there, looked in bios and it wasn't there

Is there something obvious i'm missing here

when fisrt installed it and powered up, window told me it was installing device software, but other than that its not being seen by my computer

please help if anyone knows what Ive not done right

Is the drive faulty?
PC - Intel 3930k Hex core (oc'd at 4.5 gig), 16G DDR Ram, Windows 10 64 bit, Sapphire ATI Radeon 5770 Graphics, Big Screen in front, smaller screen at side. Cubase 64 Bit - Ozone 6, T Racks S3, Komplete 7 - Various Waves plugs. Focusrite Interface - Yamaha HS80 Monitors, Audio Technica ATH M50 headphones. Logitech G600 mouse. Comfy Chair, 2 Pg Tips chimps.

User avatar
ray
New Member
Posts: 23
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:09 pm
Contact:

Re: Disk Installation Problems

Post by ray » Sat Jul 02, 2011 8:26 pm

Did you try in Disk management: Action => Rescan Disks?
Another thing to try: If your motherboard comes with 2 sata Controllers try it on the other controller.
(I had a SATA plextor DVD not being recognized until I moved it to the other controller)

Maybe try the 1.5Gbps jumper on your HD

Hope it helps
Harlingen, Holland | Studio Wijnbergen | N_64 7 | WL_64 8.5.10 | W8.1_64 pro | system specs

Betamac
Member
Posts: 259
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:03 pm
Contact:

Re: Disk Installation Problems

Post by Betamac » Sat Jul 02, 2011 9:11 pm

thanks ray tried all that

it did show promise when i connected to a different sata socket on reboot

but as i told system to format it it lost the connection and failed

i think theres something wrong with the disk

it makes about 10 ticking sounds when first power up the computer? surely this isnt normal ?
PC - Intel 3930k Hex core (oc'd at 4.5 gig), 16G DDR Ram, Windows 10 64 bit, Sapphire ATI Radeon 5770 Graphics, Big Screen in front, smaller screen at side. Cubase 64 Bit - Ozone 6, T Racks S3, Komplete 7 - Various Waves plugs. Focusrite Interface - Yamaha HS80 Monitors, Audio Technica ATH M50 headphones. Logitech G600 mouse. Comfy Chair, 2 Pg Tips chimps.

User avatar
Patanjali
Senior Member
Posts: 1329
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:37 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Disk Installation Problems

Post by Patanjali » Sat Jul 02, 2011 10:17 pm

Return it!
Patanjali
Comp: i7-4930K : Asus P9X79-E WS : 32GB : GTX 1050 : SSDx7 : UAD2Q : TCL 49C2US x2.
HW: YRG : uKEY2 : UR44.
SW: Dual boot Win10P : Cubase 8.0.30 Pro 64 : RX4Adv : Ozone6Adv : Goliath/SO/Pianos/Gypsy/SV : Sup.Drum 2

User avatar
ray
New Member
Posts: 23
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:09 pm
Contact:

Re: Disk Installation Problems

Post by ray » Sun Jul 03, 2011 1:41 pm

Yes the clicking sound is not good: also referred to as "Click of death"
As Patanjali advised, return it.
Harlingen, Holland | Studio Wijnbergen | N_64 7 | WL_64 8.5.10 | W8.1_64 pro | system specs

Betamac
Member
Posts: 259
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:03 pm
Contact:

Re: Disk Installation Problems

Post by Betamac » Sun Jul 03, 2011 7:18 pm

Thanks guys
PC - Intel 3930k Hex core (oc'd at 4.5 gig), 16G DDR Ram, Windows 10 64 bit, Sapphire ATI Radeon 5770 Graphics, Big Screen in front, smaller screen at side. Cubase 64 Bit - Ozone 6, T Racks S3, Komplete 7 - Various Waves plugs. Focusrite Interface - Yamaha HS80 Monitors, Audio Technica ATH M50 headphones. Logitech G600 mouse. Comfy Chair, 2 Pg Tips chimps.

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests