Proper audio engine: Gapless Audio!

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 can be posted here.
ctothel
Junior Member
Posts: 88
Joined: Thu Feb 14, 2013 6:21 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by ctothel » Fri Jan 17, 2020 6:41 am

This would be amazing!!

drym
New Member
Posts: 8
Joined: Sun Jan 19, 2014 11:59 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by drym » Sat Jan 18, 2020 1:31 pm

+1

yes please.

Ed Shearmur
New Member
Posts: 29
Joined: Sat Aug 31, 2019 12:17 am
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by Ed Shearmur » Sun Jan 19, 2020 2:14 am

+1

ChazC
Junior Member
Posts: 69
Joined: Wed Dec 03, 2014 9:53 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by ChazC » Sun Jan 19, 2020 8:00 am

As much as it pains me to say it, even Pro Tools has it (& that’s only just got folder tracks). Steinberg are really behind the curve on this one.
- Chaz

Asus X299 Pro | i9 9960X | 64Gb DDR4 21300 | Quadro P620 | Win10Pro | Nuendo 10.2/Cubase 10.5 | Nuage 1M2F | 3x Nio500 | 2x AD8HR | 2x Focusrite Octopre Mk2d | Kensington Trackball | Yamaha UX256

PeterThomas
New Member
Posts: 20
Joined: Wed Dec 18, 2019 2:26 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by PeterThomas » Sun Jan 19, 2020 7:06 pm

All this time I have thought this has been happening because of my low specs computer!

This should be priority free patch/update for all users that have at least Cubase 9.5 or 10 I don't understand why Steinberg have released Cubase 10.5 you have to pay for, if Cubase 10 still has this issue unresolved!


Thank you!

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3204
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by peakae » Sun Jan 19, 2020 8:19 pm

It's not an issue, nothing to resolve, it's a feature request.
Cubase has always worked that way, nothing wrong with that.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

lordExtra
Member
Posts: 238
Joined: Sun Jan 08, 2017 8:46 am
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by lordExtra » Mon Jan 20, 2020 7:15 am

This is more than overdue. I actually wonder if this is ever gonna happen, given how inefficient the current audio engine is.
HP z820, dual 6core Xeon 2643v3 3.5GHz, 64GB, AMD FirePro 5100, Samsung 850pro, UAD Octo PCIe, 2x RME Raydat, Cubase Pro 10, Windows 10 1903

PeterThomas
New Member
Posts: 20
Joined: Wed Dec 18, 2019 2:26 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by PeterThomas » Mon Jan 20, 2020 12:28 pm

peakae wrote:
Sun Jan 19, 2020 8:19 pm
It's not an issue, nothing to resolve, it's a feature request.
Cubase has always worked that way, nothing wrong with that.
How come it is not an issue where everybody here is complaining that it is an issue?

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3204
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by peakae » Mon Jan 20, 2020 7:06 pm

It works as intended, that's why it is not an issue.
Not saying that it is a bad feature request.
As long as it doesn't compromise the automatic latency compensation.
That would be my fear.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

User avatar
DTS Recording Studio
Junior Member
Posts: 140
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:40 am
Location: Bordentown, New Jersey USA
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by DTS Recording Studio » Tue Jan 21, 2020 12:11 am

+1!!!
"An Optimist says that glass is half full, a Pessimist says that glass is half empty...an Engineer says that glass is twice as large as it needs to be!"
www.DTSrecordingstudio.com www.facebook.com/DTSrecordingstudio

drmq
Junior Member
Posts: 90
Joined: Tue Sep 02, 2014 3:23 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by drmq » Sun Jan 26, 2020 1:22 pm

+1

User avatar
Rommelaar
Member
Posts: 287
Joined: Sat Jan 11, 2014 4:09 pm
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by Rommelaar » Sun Jan 26, 2020 2:24 pm

PeterThomas wrote:
Mon Jan 20, 2020 12:28 pm
peakae wrote:
Sun Jan 19, 2020 8:19 pm
It's not an issue, nothing to resolve, it's a feature request.
Cubase has always worked that way, nothing wrong with that.
How come it is not an issue where everybody here is complaining that it is an issue?
How many Cubase users aren't complaining about this, do you think?
Rig: AMD Ryzen 3900X, Gigabyte x570 Aorus Master, Corsair LPX DDR4 32 GB RAM, Samsung 34" C34F791, Asus ROG AMD RX 5700XT, Windows 10 Pro 64-bit
Audio hardware:KRK Rokit 6, Steinberg UR44 / CMC: AI, 4xFD, CH, QC, TP, PD, Waldorf Blofeld & Pulse 2, ZOOM H6, Akai MAX49, Akai MPD226
Software: Cubase Pro 10.5, Nuendo 10.2, Wavelab Pro 10 , Dorico 3.5, Spectralayers, RapidComposer v3.84
Favourite plugin developers: Fabfilter, Image Line, Spectrasonics, Steinberg, Synapse audio, Vengeance sound, Waldorf, Zynaptiq

User avatar
44pujol44
New Member
Posts: 34
Joined: Mon Oct 26, 2015 5:46 am
Contact:

Re: Proper audio engine: Gapless Audio!

Post by 44pujol44 » Fri Feb 07, 2020 6:52 pm

+1
Cubase 10 (64 bit), Windows 7 (64 bit), i7 CPU OCed @ 3.2Ghz, 24Gb Ram

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest