AVID ARTIST users please help (issue when adding new tracks)

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
emreyazgin
Junior Member
Posts: 59
Joined: Tue Oct 25, 2011 10:32 pm
Contact:

AVID ARTIST users please help (issue when adding new tracks)

Post by emreyazgin » Tue Jun 18, 2019 5:54 pm

I bought Artist Mix and Transport and set it up. Everything works as normal, I just have a huge problem. Whenever I add or delete new tracks or move tracks up or down in Cubase 10, this process is really slow and most of the time Artist and Transport loses connection during this long lag. I am on windows 7, I am using a gigabit switch directly to my computer, not using static ip. Anyone experienced this problem?
i9 9900K, Catalina 11.5.2
Cubase 10.5
Fireface 800 + Mytek DA
Lots of hardware + software
Amphion monitors, HD800 headphones

emreyazgin
Junior Member
Posts: 59
Joined: Tue Oct 25, 2011 10:32 pm
Contact:

Re: AVID ARTIST users please help (issue when adding new tracks)

Post by emreyazgin » Sat Jun 22, 2019 8:35 pm

None of the artist mix users experience this?
i9 9900K, Catalina 11.5.2
Cubase 10.5
Fireface 800 + Mytek DA
Lots of hardware + software
Amphion monitors, HD800 headphones

emreyazgin
Junior Member
Posts: 59
Joined: Tue Oct 25, 2011 10:32 pm
Contact:

Re: AVID ARTIST users please help (issue when adding new tracks)

Post by emreyazgin » Tue Jul 02, 2019 5:07 pm

??
i9 9900K, Catalina 11.5.2
Cubase 10.5
Fireface 800 + Mytek DA
Lots of hardware + software
Amphion monitors, HD800 headphones

Vital Few
Junior Member
Posts: 70
Joined: Mon Feb 04, 2019 1:18 pm
Contact:

Re: AVID ARTIST users please help (issue when adding new tracks)

Post by Vital Few » Wed Jul 03, 2019 7:44 am

Sound more like a network issue. Normally you can only use non static IP's when you have a DHCP server. Try to use static IP's instead. It could also be something much more simple, like a bad cable or if something in your network is running on half duplex.
Cubase Pro 10, Dual Xeon E5-2670, 128 gigs of ram, Samsung EVO 860 1 TB primary, Samsung EVO 960 2 TB secondary, Komplete, Waves, Softube, a bunch of VSTi's, Prism Sound Titan.

User avatar
beatpete
Senior Member
Posts: 1093
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:06 am
Contact:

Re: AVID ARTIST users please help (issue when adding new tracks)

Post by beatpete » Wed Jul 24, 2019 5:11 pm

Upgrade the latest Eucon , this will fix it
Comp1: Windows 10 64 bit, Asus X99-A USB 3.1, I7 5930K (running at 4500 MHz), 32 gb Corsair Vengeance DDR4 ram, Radeon HD5450 graphics, RME Digiface, Steinberg UR824 and MR816x (X2)
(connected to Digiface), Cubase 10.5 64bit
Comp 2: Windows 10 64bit, I5 3450,32 gb ram, VEPro 7.

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: RichQ and 1 guest