Import tracks from Project

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Nuendo 8 can be posted here.
Post Reply
Tajika
New Member
Posts: 42
Joined: Tue Sep 06, 2011 10:12 am
Contact:

Import tracks from Project

Post by Tajika » Fri Jul 13, 2018 9:55 am

Two suggestions to improve the "Import tracks from project" function:
  • Currently, tracks are imported to the same position as they are in the original project. However, most of the time I don't need them at the same position, thus there should be an option to import them to the playheads current positon (similiar to when importing audio from aaf).
  • It's still not possible to import groups, effect tracks and folders, which breaks a mix if these types of tracks are used in the original project.
Nuendo 8.3.20 64bit ¦ MacBookPro late 2011 ¦ 2.5Ghz, 8 GB, Madiface XT, MacOS 10.13.6
Waves 10 ¦ Native Instruments Komplete 11 ¦ PSP Audioware
http://www.dadaad.ch

Dolfo
Member
Posts: 218
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by Dolfo » Fri Jul 13, 2018 10:08 am

+1
And ai would add the function “Import track settings” for tracks, groups, fx...
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.5
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

Centralmusic
Grand Senior Member
Posts: 5398
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:23 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by Centralmusic » Mon Jul 16, 2018 10:09 am

+ 1
I´m a big fan of Pro Tools Track Import Settings.
Would like to have this in Cubase/Nuendo also.
:idea:
!!! NOTE: This is a user forum. It's from users to users. This is not a technical support forum. Therefore sometime some Steinberg employees appear here and help the users. !!!
"Do you already know the manual?"
Kennst du schon das Handbuch?"

goodbyenine
Member
Posts: 226
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:10 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by goodbyenine » Mon Oct 22, 2018 11:59 am

Just tried this new feature.

It is not quite there yet because:

If my project starts later (in terms of TC) than the project I am importing from, data earlier than my project time line is not imported. This needs to be made available at user discretion.

I do not wish to alter my current project start times to get around the limitation of the feature.
Late Mac Tower based studio (10.8.5) with N6.5 and 2nd N6.5 (10.8.5), RME Madi via 648, Nanoclock, M3000 x 4 Ext FX, Video via BM Decklink on MP, composition workstation Single Hexacore MP. Sync: MMC N6.5>N6.5. VE Pro 5 always online via slaves. UK TV Music production at 25fps 48k at all times. Softriad Raid management. Powercore 4 running via VE Pro slave, Altiverb hosted on slave as bank of Ext FX. Waves and other plugins. Kontakt 5 central to workflow.

AntPrad
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Apr 06, 2017 11:50 am
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by AntPrad » Sun Oct 28, 2018 5:15 pm

Centralmusic wrote:
Mon Jul 16, 2018 10:09 am
+ 1
I´m a big fan of Pro Tools Track Import Settings.
Would like to have this in Cubase/Nuendo also.
:idea:
Yes if there could be the same import function as on Protools it would be extremely convenient.

ScherzoProd
New Member
Posts: 38
Joined: Fri May 13, 2011 10:14 am
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by ScherzoProd » Wed Nov 28, 2018 6:39 am

Centralmusic wrote:
Mon Jul 16, 2018 10:09 am
+ 1
I´m a big fan of Pro Tools Track Import Settings.
Would like to have this in Cubase/Nuendo also.
:idea:
I know several major label mix engineers who are wanting to leave the Avid/PT system. The lack of a proper Import Session Data is pretty much the only thing keeping them from the move
Win7 64 on i7 930 @ 2.8 GHz, 12 GB RAM, Euphonix MC Mix and Transport
Nuendo 8.3, Cubase 6.0.7, Wavelab 9.5
Komplete 8, VSL
Lavry DA10, Cranesong HEDD, Tannoy Ellipse 5.1, Dangerous 2-Bus

mirac
New Member
Posts: 15
Joined: Wed Sep 03, 2014 7:45 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by mirac » Fri Feb 08, 2019 4:20 am

+1

it's very important to be able to import groups!
Pro Tools has far better track import functions...

Breadmeat91
New Member
Posts: 12
Joined: Thu Nov 29, 2018 11:33 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by Breadmeat91 » Thu Feb 14, 2019 5:58 pm

Importing an xml is great Nuendo to Nuendo, but still feels lacking when compared to protools import session data menu.

Also despite the competition, it would benefit Steinberg and Avid BOTH to work on being more compatible if both hope to remain industry standards (top two) in a competitive world especially when it comes to sound for television, ad, and short film picture since these are much more rapidly changing projects typically with teams collaborating all over the world.

User avatar
Rickard
Member
Posts: 319
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by Rickard » Sat Mar 02, 2019 11:01 pm

+1
Win10|i7|16gig ram|Orion 32+ with Madiface USB|N10|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list

samphony
New Member
Posts: 15
Joined: Sun Feb 10, 2019 4:39 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by samphony » Thu Mar 21, 2019 2:28 pm

but you can export Track Archives including Group Tracks and then import these, no?

WZK
New Member
Posts: 9
Joined: Wed Dec 06, 2017 12:03 pm
Contact:

Re: Import tracks from Project

Post by WZK » Tue Apr 09, 2019 6:31 am

+1

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest