** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!
This message in the Attach file is what i got when i try to open Cubase 6 on my pc
Ofcourse i tried to make Unistall and Install Cubase 6 and eLicenser but again nothink happens , again the same message :cry:
The other versions of cubase that i got 4 and 5 are working normally
PLSSSSSSSSSSSSSSSSSS Can anyone knows how to help me
Thanks
Attachments
JIJI.jpg
This message in the Attach file is what i got when i try to open Cubase 6 on my pc
(58.19 KiB) Not downloaded yet

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Split »

Initalising: VST2.x plugin>- libtidy

Did you install any VST plugins recently?
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

NO NO at All
the extra plugins that i got are all in an other folder and not in Steinbergs program folder
the only think that i noticed is that the Mp3 encoder eLicenser is been terminate

do you thinks this maybe made all this problem ?
thanks

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Split »

Try renaming the vst plugin folders to plugintest or something then see if cubase loads?
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

I didn't think it at all you mean to change the name from only this file ?

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Split »

The folder or folders called VSTplugins, rename them to stop cubase from loading the plugins on startup. If Cubase then loads you will know that a bad plugin is causing the problem.
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

Thank you so much for your time I'll try this I am very wired if this work I hopefully would like to work

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Grim »

Not sure this particular error is a dodgy plug...though of course I could be proved wrong.

Firstly I would check that your elicenser is the latest version & that you didn't re-install an older one

Also might help to state what o/s you are on & which version of Cubase you are running.
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

Conman
Senior Member
Posts: 2116
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:31 am

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Conman »

What are your system specs? People who may help need more information.
(ps: We don't need the monitor screen size or make of speakers.)
Asus P6T deluxe; Core i7 920 2.67gHz; 12gig ram; Win7 Pro SP1; Roland Octa-Capture usb inteface; Cubase 6; and no 3rd party additions couple of hard drives PSU 750watt; NVidia GE Force 9600.
"An entrepreneur accepts that the world is the way that it is and goes about changing it rather than waiting for someone to make it easy for them."

Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

Thanks a lot guis for the interesting
This is the details
Windows 7
Intel 2.2 dual core
4G ram
Cubase 6.05
eLicenser 6.3.0.15063
Split I try it mate but nothing happens again the same errors
I try also to rename the all file of steinberg that are in the olders versions of cubase that I got
and reinstall the cubase 6 again in an new other file with no luck again
I try to not thinking the full disk format in my mind it's gonna a be disaster for the all work
Also tell you GUIs that tha the older version of cubase that I got are working normally
this is that I cannot understand

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Grim »

At risk of repeating myself....update elicenser to latest version. Yours is older.

http://www.elicenser.net/en/latest_downloads.html
Last edited by Grim on Sun Dec 18, 2011 4:02 pm, edited 1 time in total.
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Split »

Latest Elicencer is Version: 6.3.4.2084

Try updating that!
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

I made The Update 6.3.4.2084
But again the same i cant think what else must have the problem :(
i instaled Cubase 6 in an other pc and works iam gonna freak out
i Cant understand why the olders version they play normally and 6 doesnt

Guest

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Guest »

Trash Prefs, see sig.

Neomatic
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Dec 30, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Neomatic »

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS :* :*
Mashedmitten you are MASTER really thank you so much i was ready for a full disk format
This Worked 100 %
Pls Can you explane me why happen this i very very wired ?

Really thanks again

Guest

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Guest »

Cubase is known for scrambling Prefs now and then, nothing to do but backup the Prefs files so next time its an easier fix.

Conman
Senior Member
Posts: 2116
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:31 am

Re: ** Αnd Suddenly Cubase 6 Stop Working !!!!

Post by Conman »

Neomatic wrote:YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS :* :*
Mashedmitten you are MASTER really thank you so much i was ready for a full disk format
This Worked 100 %
Pls Can you explane me why happen this i very very wired ?

Really thanks again
If you have an older Cubase or even a similar DAW installed as well occasionally the registry will contain conflicts preventing one or both programs from working properly. Commonly it is more usually seen with anti-virus programs (which is why two AnVir programs are a no-no) but any program/s that access large parts of the computer can be at risk. Trashing preferences seems to be the universal cure for this.
You may never see it again but you may have to dod it once a year or so.
Asus P6T deluxe; Core i7 920 2.67gHz; 12gig ram; Win7 Pro SP1; Roland Octa-Capture usb inteface; Cubase 6; and no 3rd party additions couple of hard drives PSU 750watt; NVidia GE Force 9600.
"An entrepreneur accepts that the world is the way that it is and goes about changing it rather than waiting for someone to make it easy for them."

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: dblock94533 and 8 guests