New UR44C issues

This section is about Steinberg's UR-C audio interfaces product range
Post Reply
marlizm
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Dec 10, 2019 11:56 pm
Contact:

New UR44C issues

Post by marlizm » Wed Dec 11, 2019 12:14 am

I received my UR44C audio interface today and have followed the instructions in the manual for installing and making it work on a Mac.
However, I'm experiencing a few issues.

When powering my interface through USB C, the output light starts flickering (turning on and off), this doesn't happen when I power it through the 12V connector. I would like to use my interface without the 12V so I'm wondering how to fix this light flickering and why this is happening?

Thank you in advance.
Last edited by marlizm on Fri Dec 13, 2019 1:08 am, edited 1 time in total.

marlizm
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Dec 10, 2019 11:56 pm
Contact:

Re: New UR44C not working properly

Post by marlizm » Fri Dec 13, 2019 12:41 am

I also found out today that even when my gain is set to 0 on microphone inputs, somehow there is still some sound detected, I can't fully silence it.
This shouldn't be normal, or am I doing something wrong?

User avatar
r2d2
New Member
Posts: 27
Joined: Sun Jul 14, 2019 7:56 pm

Re: New UR44C issues

Post by r2d2 » Fri Dec 13, 2019 1:35 am

marlizm wrote:
Wed Dec 11, 2019 12:14 am
I received my UR44C audio interface today and have followed the instructions in the manual for installing and making it work on a Mac.
However, I'm experiencing a few issues.

When powering my interface through USB C, the output light starts flickering (turning on and off), this doesn't happen when I power it through the 12V connector. I would like to use my interface without the 12V so I'm wondering how to fix this light flickering and why this is happening?

Thank you in advance.
https://download.steinberg.net/download ... G5.1047219

marlizm
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Dec 10, 2019 11:56 pm
Contact:

Re: New UR44C issues

Post by marlizm » Fri Dec 13, 2019 10:12 am

r2d2 wrote:
Fri Dec 13, 2019 1:35 am
marlizm wrote:
Wed Dec 11, 2019 12:14 am
I received my UR44C audio interface today and have followed the instructions in the manual for installing and making it work on a Mac.
However, I'm experiencing a few issues.

When powering my interface through USB C, the output light starts flickering (turning on and off), this doesn't happen when I power it through the 12V connector. I would like to use my interface without the 12V so I'm wondering how to fix this light flickering and why this is happening?

Thank you in advance.
https://download.steinberg.net/download ... G5.1047219
Ah my bad for not seeing this document. Thanks!
Will try connecting it with a USB type C to type C cable, I find it a little weird this cable wasn't included in the package though..

User avatar
Tshepo
New Member
Posts: 49
Joined: Tue Dec 21, 2010 8:21 am
Contact:

Re: New UR44C issues

Post by Tshepo » Sun Jan 05, 2020 1:21 pm

You will not believe the number of problems I now have with UR 44 C. I had to turn back an artist yesterday.

The software of the UR 44 C is not done right and I am beginning to be discouraged in praising this product and encouraging others to buy it. Direct Monitoring is not working as it should: If you activated Direct Monitoring on Cubase 10.5, there is still feedback on the speakers. The manual is poorly written: I had to improvise at some point to resolve this. I love Steinberg but they need to pay attention to their UR 44 C application and operation.

Also, the problem of the DSP effect that disappears if you create your own input busses.

There are just too may problems and I am becoming disgruntled.
Windows 10 -64 Bit | i5 Intel Core 9400 CPU | 2.9 Ghz, 32GB RAM| SSD Drive
Cubase 10.5 | Audio Interface: Steinberg UR 44 C | M- Audio Keystation88 | Korg Nano Key 2
| M-Audio Code 49 [/b] | Wavelab 10 Elements [/b]

minored
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Jan 21, 2020 1:17 pm
Contact:

Re: New UR44C issues

Post by minored » Tue Jan 21, 2020 1:26 pm

Tshepo wrote:
Sun Jan 05, 2020 1:21 pm
Direct Monitoring is not working as it should: If you activated Direct Monitoring on Cubase 10.5, there is still feedback on the speakers.
The same problem here. it seems loopback is not working at all as well.

I've killed my ears couple of days ago as I wanter to have a circle loop with external reverb. It's just blowed my monitors and knobs didn't work — all was down. Faders in the DSPmix also was down, but it didn't work — but monitors were still screaming. I seem to think there is no such thing as control of the interface at all. It leaves it's own life. And there is design problem on the first place: no daw/direct mix knob, no off button. It IS real pain!

So, what we get? I'm looking for other device. As it was update after ur 22 mk2 — and this interface was really good, but has only one output, right now I need something that works at least. Real disappointment of the year.

ca-booter
Junior Member
Posts: 137
Joined: Mon Mar 21, 2016 8:38 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: New UR44C not working properly

Post by ca-booter » Tue Jan 21, 2020 2:16 pm

marlizm wrote:
Fri Dec 13, 2019 12:41 am
I also found out today that even when my gain is set to 0 on microphone inputs, somehow there is still some sound detected, I can't fully silence it.
This shouldn't be normal, or am I doing something wrong?
I have the UR816C and indeed with de gain down to zero some signal is still there, which I myself don't see as a problem.
You can mute that channel if you do not want to hear it, or use the PAD for lowering the gain.
I tested just now on my Yamaha N12 mixer and there also is some signal audible, so no, not an issue.
It is a gain/amplifier circuit, not an actual volume control. That would be the fader in the DSP mixer. When you turn that one down, the signal is completely gone.
PC ASUS i7-2600 3,4Ghz |W10-Pro(latest update) on SSD | 16Gb DDR3 | ASUS R5230 graphics | Cubase Pro 10.5(latest update) | Wavelab 10 EL | Absolute 3 |SuperiorDrummer 3 | Yamaha-Steinberg N12 FW | Steinberg UR816C + Behringer ADA8200 | Fishman TriplePlay | Lexicon MX200, Strymon Volante, Art Pro VLA II, Art Pro Channel II, Klark Teknik: KT-2A, 1176-KT, 2*EQP-KT

ca-booter
Junior Member
Posts: 137
Joined: Mon Mar 21, 2016 8:38 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: New UR44C issues

Post by ca-booter » Tue Jan 21, 2020 5:28 pm

Tshepo wrote:
Sun Jan 05, 2020 1:21 pm
Direct Monitoring is not working as it should: If you activated Direct Monitoring on Cubase 10.5, there is still feedback on the speakers. The manual is poorly written: I had to improvise at some point to resolve this. I love Steinberg but they need to pay attention to their UR 44 C application and operation.
Read my recording post of the UR816C.
I did not activate Direct Monitoring & the speaker icon on the track. I guess that causes a feedback.
I do not understand why you should activate Direct Monitoring in Cubase because you are monitoring the input of the interface so there is no latency issue.
But correct me if I'm wrong
PC ASUS i7-2600 3,4Ghz |W10-Pro(latest update) on SSD | 16Gb DDR3 | ASUS R5230 graphics | Cubase Pro 10.5(latest update) | Wavelab 10 EL | Absolute 3 |SuperiorDrummer 3 | Yamaha-Steinberg N12 FW | Steinberg UR816C + Behringer ADA8200 | Fishman TriplePlay | Lexicon MX200, Strymon Volante, Art Pro VLA II, Art Pro Channel II, Klark Teknik: KT-2A, 1176-KT, 2*EQP-KT

Post Reply

Return to “Steinberg UR-C Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest