(FIXED) Re-sizable Export Audio Mixdown Window

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 can be posted here.
Post Reply
fbeauvaisc
Member
Posts: 201
Joined: Sun Oct 09, 2016 10:08 pm
Location: Montreal
Contact:

(FIXED) Re-sizable Export Audio Mixdown Window

Post by fbeauvaisc » Fri Jul 12, 2019 6:50 pm

This could qualify as a stupid bug or extremely bad design the the video game music composer.

When batch exporting between cycle markers, we work with a specific nomenclature for Wwise implementation later on. As we export modular music that is to be rearranged in real time by the game's events. We end up having a ton of segments to exports so we need a nomenclature system where all similarities in the file names are in the start and differences at the end of the file names. This is so much clearer when you get tones of audio files to make sens of.

For exemple :

TOM_MUS_BOSSFIGHT_08m_100bpm_PE1b_4-4_ALPHA1.wav
TOM_MUS_BOSSFIGHT_08m_100bpm_PE1b_4-4_ALPHA2.wav
TOM_MUS_BOSSFIGHT_08m_100bpm_PE2b_4-4_ALPHA3.wav
TOM_MUS_BOSSFIGHT_04m_100bpm_PE2b_4-4_BETA1.wav
TOM_MUS_BOSSFIGHT_04m_100bpm_PE2b_4-4_BETA2.wav

and so on...

The problem is, in the Export Audio Mixdown menu when selecting batch exports between cycle markers, we can only see this and the window is not re-sizable and on top of that, there is no scroll bar :

TOM_MUS_BOSSFIGHT...
TOM_MUS_BOSSFIGHT...
TOM_MUS_BOSSFIGHT...
TOM_MUS_BOSSFIGHT...
TOM_MUS_BOSSFIGHT...

Sometimes we end un with more than 30 cycle markers to export and when we need to edit a certain segment and re-export, it's very frustrating having to go thought the ID to make sure it's the right one. Also, we desperately need a select all / none toggle check box.

And as you can see, resizing features are very much needed.
Attachments
Export Audio MIxdown.PNG
(57.13 KiB) Not downloaded yet
Last edited by fbeauvaisc on Thu Nov 21, 2019 12:48 pm, edited 1 time in total.
François Beauvais
www.francoisbeauvais.com
Master - Windows 10 / z390 / i9-9900k / 64gb 2400mhz / RME Fireface UFX / Cubase 10.5
Slave 1 - Windows 10 / x79 / Xeon E5-1620 / 64gb 1333mhz
Slave 2 - Windows 10 / P9X79 / i7-4820k / 64gb 2133mhz

Puma0382
Senior Member
Posts: 1803
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Re-sizable Export Audio Mixdown Window

Post by Puma0382 » Sat Aug 10, 2019 9:57 am

Agreed. Full overhaul required. Re-sizing required.

For me, it's been a mess since v10 was released; like it was some sort of working 'developer' edition of the window... Organisation and design principles need applying, to give it a clear and easy workflow experience.

This is the sort of thing that baffles me, in terms of 'design/layout' thinking at SB:-
viewtopic.php?p=800873#p800873

And, while I'm at it, still waiting for multiple format exports run at the same time:-
viewtopic.php?p=800867#p800867

Nice picture taken from Logic. Clean, clear. :D
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10.0.10, Studio One v4.5.5, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

fbeauvaisc
Member
Posts: 201
Joined: Sun Oct 09, 2016 10:08 pm
Location: Montreal
Contact:

Re: Re-sizable Export Audio Mixdown Window

Post by fbeauvaisc » Thu Nov 21, 2019 12:47 pm

Thank you Steinberg! This has been fixed in 10.5 and not even advertised!

Now a select all and none check box for cycle markers would be great!
François Beauvais
www.francoisbeauvais.com
Master - Windows 10 / z390 / i9-9900k / 64gb 2400mhz / RME Fireface UFX / Cubase 10.5
Slave 1 - Windows 10 / x79 / Xeon E5-1620 / 64gb 1333mhz
Slave 2 - Windows 10 / P9X79 / i7-4820k / 64gb 2133mhz

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest