Halion Sonic SE Electric Bass sound does not work in Cubase Pro 9

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
Marchp
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Sep 30, 2016 2:00 pm
Contact:

Halion Sonic SE Electric Bass sound does not work in Cubase Pro 9

Post by Marchp » Sun Sep 29, 2019 4:09 pm

Hi,

I installed the Halion Sonic SE Elextric Bass in the default maps. It works in Halion. But when I try to add one of the sounds in a project(Cubase Pro 9/win10) the list appears but the sound is not there. What could be the problem?
The Electric bass is mentioned in the License Key. I deinstalled and installed the ELectric Bass module, but that didn't help.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19203
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Halion Sonic SE Electric Bass sound does not work in Cubase Pro 9

Post by Martin.Jirsak » Sun Oct 06, 2019 8:33 am

HI and welcome,

Make sure you play in the range of samples, please. I'm not sure this library is using full 128 MIDI Notes range (it wouldn't make much sense).
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Marchp
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Sep 30, 2016 2:00 pm
Contact:

Re: Halion Sonic SE Electric Bass sound does not work in Cubase Pro 9

Post by Marchp » Wed Oct 09, 2019 6:17 pm

My problem is solved. I saw I did not install the latest versions of Halion Sonic and SE3. Now it works.

But: there is a new problem after the newest Win10 update.
When in Halion (and also Cubase) all effects are on, there is a weird sound companing the bass sound that makes all these effects useless. When I close them, I only hear the "pure" sound of the bass. I deinstalled and reinstalled both the Halion Sonic and Electric Bass, but i did not change anything!

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19203
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Halion Sonic SE Electric Bass sound does not work in Cubase Pro 9

Post by Martin.Jirsak » Wed Oct 09, 2019 10:45 pm

Hi,

Could you try to increase your Audio Device Buffer Size, please?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: N-J and 4 guests