9.5 does not create thumbnail cache for videos

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
saschaende
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Dec 09, 2016 9:00 pm
Contact:

9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by saschaende » Mon Nov 27, 2017 7:17 pm

Hi,

after upgrading to 9.5 for imported videos no thumbnail cache is generated. I only get a message "missing thumbnail cache". Even recreating thumbnail cache does not help.

I am importing videos, exported with premiere: 720p, h.264, CBR ... nothing special.

The video is playing in the player. My video is "Video.mp4" and cubase generates a file "Video.v2cache".

Anybody having the same issues? What to do?

BayPiyano
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Dec 15, 2017 12:03 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by BayPiyano » Fri Dec 15, 2017 12:05 pm

Hi,
I have the same problem, have you fixed ?

User avatar
JFR
Junior Member
Posts: 89
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:36 am
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by JFR » Tue Dec 19, 2017 8:45 pm

saschaende wrote:
Mon Nov 27, 2017 7:17 pm
Hi,

after upgrading to 9.5 for imported videos no thumbnail cache is generated. I only get a message "missing thumbnail cache". Even recreating thumbnail cache does not help.

I am importing videos, exported with premiere: 720p, h.264, CBR ... nothing special.

The video is playing in the player. My video is "Video.mp4" and cubase generates a file "Video.v2cache".

Anybody having the same issues? What to do?
Hi Make sure your video is converted with H.264 encoder and not MPEG4 encoder and it's a .mov and everything should
work fine that what solved my problem
JFR
Cubase Pro 10.0.50 , Cubase Pro 9.5.50 , MCDSP all bundle V6 , Intel Core I5 3570 S1155 IVY Bridge , ASUS P8Z77-V PRO , Corsair VENG 8 GB ram ,ASUS RADEON HD5450 silent 1GB
Focusrite USB Scarlett 6i6 ,Event TR6 monitors , Windows 7 Pro 64 bit

BayPiyano
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Dec 15, 2017 12:03 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by BayPiyano » Thu Dec 21, 2017 10:55 am

I have been using CUBASE for 15 years :)) nothing special at all.. CUBASE always have so funny BUGS but this is an ""important"" one. after 9.5 or 9.5.10 we have a little cuty "BUG"... Thank you Steinberg :)) but you have to fix it SOOOO QUICKLY...

amitnj29
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Feb 12, 2017 7:19 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by amitnj29 » Sun Dec 24, 2017 9:58 pm

Can you please tell me what software you use to encode the video to H.264
I tried with this : www.h264encoder.com/

but its still showing missing thumbnails.

I dont know why, but it looks like audio and picture are delayed by milliseconds, even though I put the audio right on spot with picture. Please help !!

BayPiyano
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Dec 15, 2017 12:03 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by BayPiyano » Mon Dec 25, 2017 1:05 am

I use "wondershare ultimate video converter"... it's fast and correct..
for the delay problem; if you use capture card you have to adjust offset (ms) on the menu video player in studio setup in cubase 9.5, if you do not use a capture card it's because of the codecs or the algorithm of the converter software...

missing thumbnails; as JFR told above is perfect on mov (H264) but there is still a bug on mp4 (H264).. because never happened before...
Good Luck..

User avatar
Soft_machine
New Member
Posts: 49
Joined: Fri May 08, 2015 10:33 am
Location: Moscow, Russian Federation
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by Soft_machine » Wed Jan 03, 2018 11:08 pm

Hi folks!
Even mov doesn't works for me!
Video player is working ok, but no thumbnails.
Mov has been generated using this online converter:
https://www.onlinevideoconverter.com
I'm working with videos on almost every day basis..
This is very frustrating bug :-(

p.s. converted to h.264 (constrained baseline L1.3) using xilisoft video converter and it works.
but not h.264 generated by onlinevideoconverter (h.264 constrained baseline L3.0) :|

kind regards, Alexandr
Attachments
video_thumbnail_bug.png
(60.79 KiB) Not downloaded yet
DAW: Cubase 10.0.40 build 284 (x64), Windows 7/64-bit
PC: Intel Core i7-5930K 3.5GHz, 16 GB RAM, Asus GT610-SL
Converters: RME UC

Additional gear:
Long Stereo Channel preamp, Korg nanoKontrol, Korg KP3+, Yamaha HS8 monitors, Novation mininova, Novation SL61 MK2, Novation launchpad, Yamaha CP-33

brickwall
New Member
Posts: 3
Joined: Sat Dec 13, 2014 7:04 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by brickwall » Wed Jan 10, 2018 12:06 pm

Hi guys,

I have the same problem but maybe I've found a workaround for this bug.

I've opened the 9.5 project in Cubase 9 - the thumbnail was generated. After that I've opened it in 9.5 again and the thumbnail was visible.

At this moment I'm not in the studio, so I can't check it again today, but I'll check it again this week.

Please try it and let me know if it helps.


Best Regards
Matthias
Cubase 9.5.10 , UAD2-Octo , RME , Ryzen 7 1700X , 32GB , GTX1080

User avatar
Soft_machine
New Member
Posts: 49
Joined: Fri May 08, 2015 10:33 am
Location: Moscow, Russian Federation
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by Soft_machine » Wed Jan 10, 2018 1:31 pm

Hi!
Had tried in Cubase 8.0 - not worked for me.

P.S.
I tried resetting C9.5 preference to defaults, rebooting, updated all used codecs (ffdshow, quicktime etc), drivers for video-card.. no changes.
Guess it helps somehow :-)
DAW: Cubase 10.0.40 build 284 (x64), Windows 7/64-bit
PC: Intel Core i7-5930K 3.5GHz, 16 GB RAM, Asus GT610-SL
Converters: RME UC

Additional gear:
Long Stereo Channel preamp, Korg nanoKontrol, Korg KP3+, Yamaha HS8 monitors, Novation mininova, Novation SL61 MK2, Novation launchpad, Yamaha CP-33

melodee
New Member
Posts: 41
Joined: Tue Sep 27, 2011 10:01 am
Location: Eiterfeld
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by melodee » Thu Jan 11, 2018 5:04 pm

+1


---
Hi guys,

I have the same problem but maybe I've found a workaround for this bug.

I've opened the 9.5 project in Cubase 9 - the thumbnail was generated. After that I've opened it in 9.5 again and the thumbnail was visible.
---



Cubase Video Format ".mov" since SX 3... working !

And Cubase 9.5 issues...
Win7, 64bit, Cubase 10 latest, Kontakt, Waves Mercury & Abbey Road, Plugin Alliance and others
https://www.melodee.de/

User avatar
Soft_machine
New Member
Posts: 49
Joined: Fri May 08, 2015 10:33 am
Location: Moscow, Russian Federation
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by Soft_machine » Thu Jan 11, 2018 6:49 pm

Hi!
Mov file itself is a multimedia container, not all codecs (which can contain your mov actually) are currently supported - that's the point
DAW: Cubase 10.0.40 build 284 (x64), Windows 7/64-bit
PC: Intel Core i7-5930K 3.5GHz, 16 GB RAM, Asus GT610-SL
Converters: RME UC

Additional gear:
Long Stereo Channel preamp, Korg nanoKontrol, Korg KP3+, Yamaha HS8 monitors, Novation mininova, Novation SL61 MK2, Novation launchpad, Yamaha CP-33

brickwall
New Member
Posts: 3
Joined: Sat Dec 13, 2014 7:04 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by brickwall » Sun Jan 14, 2018 6:53 am

I did a doublecheck and confirm my first post - For me it works.

In my case i have deinstalled Quicktime 7, it's not longer nessesary.

1. open the 9.5.10 project with cubase 9.0.30 (Thumbnail was created).
2. close project without saving
3. open with 9.5.10 (Tumbnail was visible)

Enclosed a screenshot of my result.

Regards
Matthias
Attachments
IMG_0170.JPG
Thumbnails in Cubase 9.5.10
(207.42 KiB) Not downloaded yet
Cubase 9.5.10 , UAD2-Octo , RME , Ryzen 7 1700X , 32GB , GTX1080

Dup
Junior Member
Posts: 177
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:24 pm
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by Dup » Wed Aug 22, 2018 5:37 pm

@brickwall:
strange?!! doen't work here!
strange what you say beacause cubase 9.0.30 create thumbail in a file call xxx.vcache
and cubase 9.5.10 create thumbail in a file call xxx.v2cache
The extension is not the same !!
and cubase 9.5.10 read the *.v2cache file but not the *.vcache
Best regards
dup

dman2014
Member
Posts: 518
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:17 am
Contact:

Re: 9.5 does not create thumbnail cache for videos

Post by dman2014 » Mon Sep 16, 2019 8:34 pm

Did anyone get a solution to this?
Cubase Pro 10 | Cubase Pro 9.5 | Cubase Pro 9 | Cubase 8 Pro | Cubase 7.5.3 | Sonar X3 Studio | Komplete 11 | Windows 10 Pro 64-bit | Intel i9-9900K @ 4.9GHz | 64GB RAM | UAD Apollo Twin Mk2 Quad | iConnectivity mio | Intel i7-6800K - 4.2GHz | 64GB RAM | Window 7 Pro 64-bit | Intel i7 4770 (Haswell) - 3.6GHz | 32 GB RAM | Focusrite Saffire Pro 14 | AMD Radeon HD 6450 | UAD Plugins | Various Waves Plug-ins | Sonnox Oxford Plug-ins | Slate Digital Plug-ins | Soundtoys Plug-ins | FabFilter Plug-ins | Various other VSTs and Plug-ins | Various Sample Libraries

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest