Cubase 9.01 Signature Track Bug

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
dlpmusic
Junior Member
Posts: 169
Joined: Fri Feb 04, 2011 6:47 pm
Contact:

Cubase 9.01 Signature Track Bug

Post by dlpmusic »

1) Add Signature Track
2) Create at least 1 "New Version" from the pull down menu on that track.
3) Save and Close

---------

Now open that saved Cubase file.

Result.....

The version opened on the signature track will have a "v1" name with no I.D. assigned to it. This is definitely a bug. The tempo track does not have this issue.
Cubase 10.x, I7 8 5960k Core, 32 gb
Halion 6.x, Large VE PRO setup with about 3000 Tracks

https://www.samplefuel.com

dlpmusic
Junior Member
Posts: 169
Joined: Fri Feb 04, 2011 6:47 pm
Contact:

Re: Cubase 9.01 Signature Track Bug

Post by dlpmusic »

This is definitely a serious bug that has been confirmed. See quote below from a post in the general forum...
GargoyleStudio wrote:I tested this and I get the same behaviour.

But, after selecting another version the new v1 becomes ID3 in the menu. However, I can't change versions at all it just stays on the new v1. I've got another project with Signature track versions and I can't change these either. There's something screwy going on for sure.

Ho, great, it gets worse... I then saved that project File->SaveNewVersion, closed and re-opened the project. I got an Invalid Project File error dialog and the project won't load... I tried this a few times and it is repeatable.

Mike.
Cubase 10.x, I7 8 5960k Core, 32 gb
Halion 6.x, Large VE PRO setup with about 3000 Tracks

https://www.samplefuel.com

-steve-
External Moderator
Posts: 9670
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Cubase 9.01 Signature Track Bug

Post by -steve- »

This is a solid repro. It should be in Bugs, not misc.

This bug results in project file corruption.

Just to be sure:
  1. New Project
  2. Add Signature Track
  3. Create a New Version from the pull down menu on that track.
  4. Save and Close
Reopen— now there is an extra version, without an ID number. Save, close and reopen more weirdness. Do it enough Cubase will crash.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

In_Stereo
Senior Member
Posts: 1533
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: Cubase 9.01 Signature Track Bug

Post by In_Stereo »

Confirmed here.
Latest Cubase 10.5, Windows 10 Pro 64-bit, i9 10920x 12-core 4.8gHz, 128 gigs RAM, AMD RX-550 , plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests