Sampler Track cannot use on Cubase Pro 9 and 9.01.

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
PMMST-AT75
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2016 5:03 am
Contact:

Sampler Track cannot use on Cubase Pro 9 and 9.01.

Post by PMMST-AT75 »

Dear, Steinberg.

Sorry, I'm poor at English.

I purchased Cubase Pro 9 yesterday.
Currently, I'm in trouble by a critical issue about Sampler Track.


Step:
1. Create empty project
2. Add Sampler Track or Create Sampler Track.
-> Sampler Control will do a whiteout by 100% accuracy.


I did the following test.


a. Clean install OS.
d. Narrow one's issue of causation, No third party plug-ins are installed because a problem becomes complex.
b. Stop Anti Virus Software.
c. Disable Firewall.


I did the same test by other PC but result was same.
Additionally, I downloaded Cubase Pro 9 Complete Installer many times but an installer is normal.


My PC:
OS
- Microsoft Windows 7 SP1 x64
CPU
- Intel Core i7-920 2.67GHz
Motherboard
- ASUSTeK Computer P6T Deluxe V2
Memory
- Corsair TR3X6G1333C9 (*12GB)
Video Card
- ELSA GLADIAC GTX 260 V3 896MB
Audio Interface
- Steinberg UR-28M
Cubse
- 9.0 and 9.01
eLicenser Control Center
- 6.10.4.1203


Kind regards,
Attachments
SamplerControl.zip
Screenshot of SamplerControl.
(20.34 KiB) Downloaded 78 times

PMMST-AT75
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2016 5:03 am
Contact:

Add informations.

Post by PMMST-AT75 »

I add report.

The issue of Sampler Control happens in Tab only.
Drawing of Sampler Control Window is no problem.

The following URL are the movie which reproduced the issue.

In case of an 'Add Sampler Track':
https://drive.google.com/open?id=0B7r5B ... FRjU1Q2Z2c

In case of an 'Create Sampler Track':
https://drive.google.com/open?id=0B7r5B ... HphbWdwLW8

The following are SHA-256 values of Cubase Pro 9:
Cubase_9_Installer_win.zip
EAE9C875CA4F6DB170354142427B3ECDE689DF48CB0B97F13D44B14558D9C92A

Cubase_9.0.1_Update_win.exe
AF9EF93D2FE532DAB2B4AB168A8382957F6B2651D41DBF5F15B00507F089CF62

Kind regards,
Microsoft Windows 7 SP1 x64
Intel Core i7-920 2.67GHz
ASUSTeK Computer P6T Deluxe V2
Corsair TR3X6G1333C9 (*12GB)
ELSA GLADIAC GTX 260 V3 896MB
Steinberg UR28M
Steinberg Cubase Pro 9.0.1
eLicenser Control Center 6.10.5.1203

PMMST-AT75
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2016 5:03 am
Contact:

Post by PMMST-AT75 »

I thought it's nonsense, but I did a bunch of test by other audio interface (Behringer XENYX Q802USB) in case.

=> There is no improvement.

Kind regards,
Microsoft Windows 7 SP1 x64
Intel Core i7-920 2.67GHz
ASUSTeK Computer P6T Deluxe V2
Corsair TR3X6G1333C9 (*12GB)
ELSA GLADIAC GTX 260 V3 896MB
Steinberg UR28M
Steinberg Cubase Pro 9.0.1
eLicenser Control Center 6.10.5.1203

PMMST-AT75
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2016 5:03 am
Contact:

Re: Sampler Track cannot use on Cubase Pro 9 and 9.01.

Post by PMMST-AT75 »

I add more information.

First, I uploaded a new movie to following URL for reference:
https://drive.google.com/open?id=0B7r5B ... 3pNbXA1Wmc

When redrawing, Sampler Control Tab is temporarily drawn correctly.

Step (after Sampler Control Tab did a whiteout).
1. Do a or b or c.
a. Switch Open/Close Sampler button
b. Change Tab
c. Resize Sampler Control Window

2. A Sampler Control Tab is drawn correctly!

=> but Sampler Control Tab does a whiteout shortly...

Kind regards,
Microsoft Windows 7 SP1 x64
Intel Core i7-920 2.67GHz
ASUSTeK Computer P6T Deluxe V2
Corsair TR3X6G1333C9 (*12GB)
ELSA GLADIAC GTX 260 V3 896MB
Steinberg UR28M
Steinberg Cubase Pro 9.0.1
eLicenser Control Center 6.10.5.1203

PMMST-AT75
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2016 5:03 am
Contact:

Test issue by other PC, and several driver version of GPU.

Post by PMMST-AT75 »

First, I updated eLicenser Control Center to 6.10.5.1203.

Next, I tested this issue again by several GPU driver version and familial PC.
But there are no changes in the situation.
-> Result = Sampler Control in Lower Zone does a whiteout.

Unfortunately, I cannot understand the cause of issue.
But all in Lower Zone except Sampler Control are operating normally.
So, I'm thinking it's bug.

Kind regards,
Microsoft Windows 7 SP1 x64
Intel Core i7-920 2.67GHz
ASUSTeK Computer P6T Deluxe V2
Corsair TR3X6G1333C9 (*12GB)
ELSA GLADIAC GTX 260 V3 896MB
Steinberg UR28M
Steinberg Cubase Pro 9.0.1
eLicenser Control Center 6.10.5.1203

PMMST-AT75
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2016 5:03 am
Contact:

Re: Sampler Track cannot use on Cubase Pro 9 and 9.01.

Post by PMMST-AT75 »

Dear, Steinberg.

An issue was resolved.

I had been thinking that GPU or Audio Interface or these driver was the cause.
But the cause was driver of Logicool Mouse M500.
Sampler Track is operating normally after installing its latest driver (SetPoint).

I apologize to everyone.
Also, I leave movie files of Google Drive for a while.

Kind regards,
Microsoft Windows 7 SP1 x64
Intel Core i7-920 2.67GHz
ASUSTeK Computer P6T Deluxe V2
Corsair TR3X6G1333C9 (*12GB)
ELSA GLADIAC GTX 260 V3 896MB
Steinberg UR28M
Steinberg Cubase Pro 9.0.1
eLicenser Control Center 6.10.5.1203

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests