Vst count limit - Steinberg please do something!

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
TNM
Junior Member
Posts: 183
Joined: Wed Sep 04, 2013 10:21 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by TNM » Sat Jun 30, 2018 11:29 pm

peakae wrote:
Sat Jun 30, 2018 6:19 pm
It is a little more complicated than that, and they are already on it.
Each update has been making a few more fls slots available.

On Mac That not an issue.
understood but I am very interested in moving to windows.. as you can see my imac is outdated and the only choice i have is an imac pro for a serious upgrade.. i can build a crazy more powerful custom windows desktop for less money..

This is why the multi threading max core count issue and FLS slot issue are of particular interest to me. Cheers!
Macbook Pro 2019 model, i9-9880H (2.3ghz base) 8 Core/16 thread, 32GB Ram, 2TB SSD, OS 10.14.6, Caldigit TS3+ Dock, Vega 20, Tbolt Apollo Twin Duo,CB Pro 9.5.3, Multiple T Bolt SSD's, Motu microlite, midi synths.

User avatar
Psychlist1972
New Member
Posts: 34
Joined: Wed Aug 19, 2015 6:07 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by Psychlist1972 » Sat Jan 12, 2019 3:13 am

For those still watching this thread: we've addressed this in the latest preview of Windows 10:

viewtopic.php?f=253&t=126904&hilit=FLS&start=25#p817845

Pete
Pete Brown
Microsoft

ygrabit
Steinberg Employee
Posts: 25
Joined: Fri Jul 08, 2016 7:16 am
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by ygrabit » Sat Jan 12, 2019 10:24 am

Thanks Pete. Thanks Microsoft... 👍
YVan (Steinberg Employee)

User avatar
DLearyUS
Member
Posts: 318
Joined: Sun Nov 25, 2012 3:27 am
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by DLearyUS » Tue Jan 15, 2019 2:03 pm

Cubase v9.5 Pro / Win10-64 Pro/ Tascam FW-1884+FE8+FE8 / ART TubeOpto8 Xpander

uarte
Member
Posts: 604
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:51 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by uarte » Tue Jan 15, 2019 2:49 pm

Thank you! This is good news indeed!

mart
Member
Posts: 669
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:21 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by mart » Wed Jan 16, 2019 1:44 pm

Very exciting. And I dont even see it listed in the release notes of that build. Most important thing to be fixed for this community since blue screens
Windows 10 Build 1903 , Gigabyte x58 Soc FORCE, 16gb Ddr4 RAM, Intel 5930x, Cubase 9.5.5 Cubase 10.0.30, Dorico 2.2 1 OCTO & 1 Quad UAD, Protools 12.7, Vienna Ensemble Pro 5 with 32gb Slave PC.

mart
Member
Posts: 669
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:21 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by mart » Wed Jan 16, 2019 1:44 pm

mart wrote:
Wed Jan 16, 2019 1:44 pm
Very exciting. And I dont even see it listed in the release notes of that build. Most important thing to be fixed for this community in years!
Windows 10 Build 1903 , Gigabyte x58 Soc FORCE, 16gb Ddr4 RAM, Intel 5930x, Cubase 9.5.5 Cubase 10.0.30, Dorico 2.2 1 OCTO & 1 Quad UAD, Protools 12.7, Vienna Ensemble Pro 5 with 32gb Slave PC.

User avatar
Psychlist1972
New Member
Posts: 34
Joined: Wed Aug 19, 2015 6:07 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by Psychlist1972 » Wed Jan 16, 2019 4:39 pm

mart wrote:
Wed Jan 16, 2019 1:44 pm
Very exciting. And I dont even see it listed in the release notes of that build. Most important thing to be fixed for this community since blue screens
It's in the official announcement blog post, linked above.

Pete
Pete Brown
Microsoft

cinematree
Junior Member
Posts: 113
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:31 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by cinematree » Sat Jan 26, 2019 9:01 pm

Has anyone tried installing the preview of 19H1? Do Cubase 10 and other 3rd party plugins run smoothly?
Using Cubase 10.0.15 with Windows 10 Pro, RME Madiface, Orion 32, Uaudio Thunderbolt Apollo 8, Apollo Twin, and a UAD Satellite

emrah
New Member
Posts: 12
Joined: Thu Apr 19, 2018 12:18 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by emrah » Sat Feb 02, 2019 1:17 am

This is why we need to get OSX , not Windows . Could you imagine you are serious sound engineer and producer , you need to use plugins to show ur creative then ? Microsoft doesn't allow and you should wait for an update from them but our times run , projects burn

Now I understand better why Windows is not for serious music production and business.

mart
Member
Posts: 669
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:21 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by mart » Sat Feb 02, 2019 1:43 am

emrah wrote:
Sat Feb 02, 2019 1:17 am
This is why we need to get OSX , not Windows . Could you imagine you are serious sound engineer and producer , you need to use plugins to show ur creative then ? Microsoft doesn't allow and you should wait for an update from them but our times run , projects burn

Now I understand better why Windows is not for serious music production and business.
OSX and its releases has its own problems for sure! I use both.
No OS is designed for pro audio. Steinberg, AVID and all DAW makers are making the very difficult possible

I run a very busy pro studio on Windows 10 every day.
Windows 10 Build 1903 , Gigabyte x58 Soc FORCE, 16gb Ddr4 RAM, Intel 5930x, Cubase 9.5.5 Cubase 10.0.30, Dorico 2.2 1 OCTO & 1 Quad UAD, Protools 12.7, Vienna Ensemble Pro 5 with 32gb Slave PC.

emrah
New Member
Posts: 12
Joined: Thu Apr 19, 2018 12:18 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by emrah » Sat Feb 02, 2019 11:00 am

mart wrote:
Sat Feb 02, 2019 1:43 am
emrah wrote:
Sat Feb 02, 2019 1:17 am
This is why we need to get OSX , not Windows . Could you imagine you are serious sound engineer and producer , you need to use plugins to show ur creative then ? Microsoft doesn't allow and you should wait for an update from them but our times run , projects burn

Now I understand better why Windows is not for serious music production and business.
OSX and its releases has its own problems for sure! I use both.
No OS is designed for pro audio. Steinberg, AVID and all DAW makers are making the very difficult possible

I run a very busy pro studio on Windows 10 every day.
I have no doubt that Steinberg and all any professional digital audio developers do difficult thing and they did big digital revolution.

Funny thing is strange that this problem has never appeared 3 months ago on same OS (on other heavier project) but it appears on new heavy project and I can't figure out , guess which vst will not be loaded . the reason is not how VST is CPU/RAM monster . For example D-16 Repeater is not CPU monster and my go-on FX for distortion guitars but I can't load it on new project whenever I want , sometimes it is stable on project then I open project again guess what? Cubase doesn't show Repeater (there are other VSTs for sure, even many simple based VSTs - not CPU/ram monster ones). It kills workflow and also engineering / producer skills too

mart
Member
Posts: 669
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:21 pm
Contact:

Re: Vst count limit - Steinberg please do something!

Post by mart » Sat Feb 02, 2019 11:47 am

This issue is a windows only problem. As Pete explained above it’s a historical issue that has only raised its head as computers have gotten more powerful and the limit set years ago has become a limitation. I’ve been frustrated about it for the past few years but to be fair it’s fantastic that Microsoft have recognised it and a fix is coming. Hats off to Pete and whoever else at Microsoft noticed the music on windows problem and put it on a ‘fix’ list!
Windows 10 Build 1903 , Gigabyte x58 Soc FORCE, 16gb Ddr4 RAM, Intel 5930x, Cubase 9.5.5 Cubase 10.0.30, Dorico 2.2 1 OCTO & 1 Quad UAD, Protools 12.7, Vienna Ensemble Pro 5 with 32gb Slave PC.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests