Cubase 9 - Customer feedback survey

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
jb
Member
Posts: 272
Joined: Fri Mar 04, 2011 1:59 am
Contact:

Re: Cubase 9 - Customer feedback survey

Post by jb »

Testing 9.5 95% 64bit plugins and a few jbridged 32bit plugs, but a lot of crackles and asio peaks while recording.
Asiogard works fine for playback in 9.5, the meter drops to less than 40% at playback.
In 8.5/32bit these projects run at 50% cpu, but I have no problems while recording.
My soundcard buffer is at 64 samples.
I expected things to get better running 64 bit host and plugins, not worse..
Tried everyting from deleting the prefs and rebuilding them, to completely rebuilding the project file from scratch.
Spend a few weeks now trying to get it to work on 9.5/64, back to 8.5/32..
Studio: Cubase 10.5 + jBridge 1.75
Intel I7 4930K @3.4Ghz/Asus P9X79/16gb/NVIDIA GeForce GT 610/RME Digiface and MultifacePCI/W10-64
Studio 2: Clone with RME digiface
Controllers: https://www.jbgeluid.nl/en/jurmix/
Dual Ipad2/16gb, Lemur running customized 16channel Mackie control and multiple 14 bits generic remote templates, presonus faderport, BCR2000
website: https://www.jbgeluid.nl

Puma0382
Senior Member
Posts: 2013
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Cubase 9 - Customer feedback survey

Post by Puma0382 »

jb wrote:
Fri Nov 24, 2017 7:51 am
Testing 9.5 95% 64bit plugins and a few jbridged 32bit plugs, but a lot of crackles and asio peaks while recording.
Asiogard works fine for playback in 9.5, the meter drops to less than 40% at playback.
In 8.5/32bit these projects run at 50% cpu, but I have no problems while recording.
My soundcard buffer is at 64 samples.
I expected things to get better running 64 bit host and plugins, not worse..
Tried everyting from deleting the prefs and rebuilding them, to completely rebuilding the project file from scratch.
Spend a few weeks now trying to get it to work on 9.5/64, back to 8.5/32..
You should maybe post these findings in the C9.5 Feedback Survey thread...
viewtopic.php?f=250&t=126440

Good luck.!

(PS:- are you the 'jb' who has done some video tutorials for Steinberg..? ;) )
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.20, WaveLab Pro v10.0.40, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.5.10, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Cubase 9 - Customer feedback survey

Post by djw »

It may be the bridging. 64-bit doesn't get better if you don't go all the way.

User avatar
jb
Member
Posts: 272
Joined: Fri Mar 04, 2011 1:59 am
Contact:

Re: Cubase 9 - Customer feedback survey

Post by jb »

Thanks for the help, removing the bridged plugins made no noticable difference...
Studio: Cubase 10.5 + jBridge 1.75
Intel I7 4930K @3.4Ghz/Asus P9X79/16gb/NVIDIA GeForce GT 610/RME Digiface and MultifacePCI/W10-64
Studio 2: Clone with RME digiface
Controllers: https://www.jbgeluid.nl/en/jurmix/
Dual Ipad2/16gb, Lemur running customized 16channel Mackie control and multiple 14 bits generic remote templates, presonus faderport, BCR2000
website: https://www.jbgeluid.nl

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests