After 9.5.30 Pro update Waves RVox not functioning

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
simvan
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Mar 09, 2013 11:33 pm
Contact:

After 9.5.30 Pro update Waves RVox not functioning

Post by simvan » Thu Jul 05, 2018 5:28 pm

I updated Wavelab Pro yesterday and found that processing an audio file through RVox results in what I can only describe as loud 'stuttering fuzz' - Today I updated my Waves install from 9.0 to 10.0 but no difference. Since this occurred as a result of the Wavelab update I am coming here first.

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2084
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: After 9.5.30 Pro update Waves RVox not functioning

Post by Justin P » Thu Jul 05, 2018 5:56 pm

Are you using a mono source file when trying to use RVox?

This sounds similar to another recently reported issue.

VST2 or VST3?
http://www.mysteryroommastering.com/http://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.4

simvan
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Mar 09, 2013 11:33 pm
Contact:

Re: After 9.5.30 Pro update Waves RVox not functioning

Post by simvan » Thu Jul 05, 2018 6:27 pm

I just needed the nudge in the right direction: It was mono using VST - I just tried VST3 and successfully processed a test file.

Thanks - I had done a search here but not landed on any clues.

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2084
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: After 9.5.30 Pro update Waves RVox not functioning

Post by Justin P » Thu Jul 05, 2018 6:29 pm

simvan wrote:
Thu Jul 05, 2018 6:27 pm
I just needed the nudge in the right direction: It was mono using VST - I just tried VST3 and successfully processed a test file.

Thanks - I had done a search here but not landed on any clues.
Good to know. It seems like 9.5.30 introduced a widespread issue with mono source files and VST2 plugins. In cases like UAD where all they offer is VST2, it's a real bummer but luckily with Waves they have a VST3 option as well so that should at least be a temporary fix for you until the next WaveLab update incase you prefer to use VST2 for whatever reason.
http://www.mysteryroommastering.com/http://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.4

PG
Moderator
Posts: 6273
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: After 9.5.30 Pro update Waves RVox not functioning

Post by PG » Thu Jul 05, 2018 8:08 pm

There is indeed a problem with VST-2 plugin that can only process 32 bit float and that act on a mono file.
Always use VST-3 when you can.
The problem will be fixed later this month in a 9.5.35 update.
Philippe

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests