Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post general topics related to Nuendo 7 here.
Post Reply
Niekbeem
Member
Posts: 623
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post by Niekbeem » Wed Apr 19, 2017 9:36 am

Is cue panning in a 5.1 project still not working?
On my rigs I can't control the panning of my cues, whether they are mono or stereo......The panner stays on the left side of its frame while I hear everything which is sent by this cue-send in the center......?

Am I doing something wrong or is this feature still not working?

Niek/ Amsterdam
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus32C 5 / WaveLab 10
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

RayMasse
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Apr 25, 2014 4:39 am
Contact:

Re: Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post by RayMasse » Wed Feb 21, 2018 9:46 pm

I have the same problem with the cubase pro version 9.5!!!!! Weird!!!

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2496
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post by Fredo » Thu Feb 22, 2018 12:21 pm

Insert the "Mix6to2" plugin into your 5.1 channels

Fredo

Niekbeem
Member
Posts: 623
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post by Niekbeem » Thu Feb 22, 2018 3:20 pm

Fredo, I don't understand your solution.
When I work in a 5.1 project (a 5.1 output bus is set to "Main Mix"), the cue-send-panners don't function, neither when they are on mono, stereo nor 5.1 channels. The panner stays on the left side of its frame while I hear everything in the center......?

When I work in a stereo project (a stereo output bus is set to "Main Mix"), the cue-send-panners work as expected.

I can't see where I should insert the "Mix6to2 plugin" into?

I think Steinberg forgot to build in downmixers into their Cue-buses?
I hope they implement them when they are writing the add-more-cue-buses-update......hopefully in N8.2?
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus32C 5 / WaveLab 10
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2496
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post by Fredo » Thu Feb 22, 2018 3:51 pm

My apologies.

We always work with stereo busses whenever we are recording into a surround session, because you create a gazillion of problems by wanting to stay in 5.1. These are our sub-projects (Foley/ADR/ SFX drop/ ...) which are later imported into the main (5.1) mix project.

So my answer was releated to the fact that sometimes there are 5.1 files present in one of these stereo sub-projects.
These need the mix 6to 2 because indeed the Cue sends have no downmixer in place.

HTH
Fredo

Niekbeem
Member
Posts: 623
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Cue Panning in 5.1 project: still not working?

Post by Niekbeem » Thu Feb 22, 2018 4:03 pm

Hearing someone else's workflow sometimes brings a solution as a result, so: thanks anyway!
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus32C 5 / WaveLab 10
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest