'Exchange Time Formats' key command not working

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
jamesd
New Member
Posts: 27
Joined: Mon Apr 29, 2013 2:47 pm
Contact:

'Exchange Time Formats' key command not working

Post by jamesd »

The key command for 'Exchange Time Formats' no longer seems to work, either the original '.' or any new one I assign to it.
Selecting the format with the little arrow at the top right of the project window works fine.

All other key commands I tried seem to work OK.

I *think* this is a problem since the last update.
Cubase Pro 10.5 | Bitwig 3.2 | Reason 11 | UR242 | Kawai VPC-1

Win 10 Pro | i9 | 32GB

magibatalla
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Aug 11, 2011 10:58 am
Contact:

Re: 'Exchange Time Formats' key command not working

Post by magibatalla »

Not working for me either. I use it all the time when spoting video and synching bar ruler to timecode when scoring for film. I noticed it working randomly on older versions (as it didn't work in certain situations but it did in others) but now can't seem to make it work at all. Any help? Is it a bug?

magibatalla
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Aug 11, 2011 10:58 am
Contact:

Re: 'Exchange Time Formats' key command not working

Post by magibatalla »

Suddenly it started working again, so it's still situation-dependant (I can't figure out what makes the difference). Any light on how to make sure it works all the time?

jamesd
New Member
Posts: 27
Joined: Mon Apr 29, 2013 2:47 pm
Contact:

Re: 'Exchange Time Formats' key command not working

Post by jamesd »

magibatalla wrote:Suddenly it started working again, so it's still situation-dependant (I can't figure out what makes the difference). Any light on how to make sure it works all the time?
I had a period where it worked sporadically, but now it doesn't seem to work at all. I thought it may be a problem with opening v.7 files in v.8 etc. but it seems not.

At least it's not just me who is having problems. :|
Cubase Pro 10.5 | Bitwig 3.2 | Reason 11 | UR242 | Kawai VPC-1

Win 10 Pro | i9 | 32GB

bensword
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Oct 19, 2016 7:12 pm
Contact:

Re: 'Exchange Time Formats' key command not working

Post by bensword »

I too am having this problem. Both the key command "." and selecting the command from the drop down menu suddenly stop working. This was occurring in cubase 8.0, and has continued after upgrading to 8.5.20. It makes editing next to impossible for me. Any suggestions on this? Thanks

-ben

magibatalla
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Aug 11, 2011 10:58 am
Contact:

Re: 'Exchange Time Formats' key command not working

Post by magibatalla »

Not working anymore and can't figure out how to solve it. Clearly it seems to be situation-dependant. Anyone from Steinberg can give us a clue about what can make it work again?

fridaysghost
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jun 13, 2017 5:16 pm
Contact:

Re: 'Exchange Time Formats' key command not working

Post by fridaysghost »

This has been bugging me for so long - my "." shortcut used to work and then just suddenly stopped and having found this post I was glad to see it wasn't only me having the problem.

I've just managed to find a fix - hopefully it helps you all out too -

On the transport bar you have to make sure that you've selected "seconds" in the "secondary time display" which is just above the "play" button. Once you've done that you should be able to toggle back and forth again using "." Hope that helps!

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest