Screen flashes white on Windows

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
lukasbrooklyn
Senior Member
Posts: 1049
Joined: Mon Nov 12, 2012 8:51 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by lukasbrooklyn » Tue Jan 20, 2015 12:06 am

pmcomposer wrote:I don't close the mixerconsole. But I open midi editor for different events like 500 times an hour? That's a lot of fullscreen flashing :/.

This is basically how it looks like.
http://youtu.be/OGeUUmZ21zE

- Piotr
subtle. haha.
system// i7 4930k, w7 x64, c7.5.4, (c8)
audio// RME HDSP, SSL duende, audeze lcd-2, klein&hummel o300, adam s2x, lavry DA, avantone mixcubes, EL Fatso ...

http://www.lukasturza.com // http://www.snapmastering.com // music production / mixing / mastering [hybris, upbeats, noisia, rem koolhaas, czech television, havas, ogilvy, ...]

cubendo supercharged workflow ideas/threads of possible interest:
http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 81&t=63450
http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 81&t=38182
my supercharged workflow videos:
https://www.youtube.com/watch?v=ellGhSdmXfk

jbvries
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Jul 24, 2014 12:48 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by jbvries » Tue Jan 20, 2015 2:46 am

+1 MacPro 10.9.5, While editing in key editor

pmcomposer
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 29, 2011 6:34 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by pmcomposer » Tue Jan 20, 2015 11:59 am

I found a workaround for the piano roll/audio edit windows at least. I know, not all of you will be happy with it.

It seems that you HAVE to turn the "Animate windows when minimizing and maximizing" ON in Aero settings. There is no option to speed these up, so either that or deal with the white splash...

Closing/opening plugin windows still does this, but at least it's not full screen. Mixer console - still flashes, but either it's not white (rather grey), or it does so shorter.

- Piotr

vallok
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Feb 23, 2015 5:56 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by vallok » Tue Feb 24, 2015 9:33 pm

This is so stupid. Every time I open the mixer, my 30 inch screen flashes like somebody was taking a picture with flash, reallly tireing for the eyes.

User avatar
lordadb
Member
Posts: 254
Joined: Sat Apr 05, 2014 1:30 pm
Location: Rome, the heart of Italy.
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by lordadb » Wed Feb 25, 2015 1:43 am

As I wrote above, now I'm used to keep the mixconsole open and switch with CTRL+TAB. Simpler and faster. After ten minutes, it becomes natural.
Cubase Pro 10.5.12 (italian) - Win 10 Pro x64 - CPU AMD FX-8350 @ 4.42 GHz - RAM 16 GB - TC Electronic StudioKonnekt 48 (x2) - ATI Sapphire R7 250 Ultimate - Controller: Steinberg CMC-CH, Icon Qcon Pro X+XS, Novation Remote ZERO SL
My studio gears: http://lipstickstudio.maurolamanna.it/a ... -list-ita/

vallok
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Feb 23, 2015 5:56 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by vallok » Wed Feb 25, 2015 1:57 am

Im not getting why the support says that it's the way its supposed to be... It doesnt do that in mac, also, if you open cubase 8 and turn off " desktop composition" while cubase is running it works normal as well but then other issues come up.

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3172
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by peakae » Fri Feb 27, 2015 5:59 am

It's all fun and games until someone gets an epileptic seizure from using Cubase. At least make the background black and not white or something. It's nice that the GUI finally is getting some attention, but now it really needs some fine tuning.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

johnstaf
Junior Member
Posts: 189
Joined: Sat Aug 24, 2013 7:53 am
Location: Dublin
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by johnstaf » Tue Mar 10, 2015 7:19 pm

This only happens to me when I press F3, which closes the mixer and then reopens it in front. Reopening means it has to reconstruct itself.

When I use Alt+Tab in C8, and the mixer is open in the background, it moves to the front as expected. It would be great if F3 could just bring the mixer to the front in the same way.
Lots of stuff. OS agnostic.

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by Rotund » Wed Mar 11, 2015 4:45 am

johnstaf wrote:This only happens to me when I press F3, which closes the mixer and then reopens it in front. Reopening means it has to reconstruct itself.

When I use Alt+Tab in C8, and the mixer is open in the background, it moves to the front as expected. It would be great if F3 could just bring the mixer to the front in the same way.

That is exactly how it used to be. There was a "bring to front" command for the mixer.
It didn't close the mixer, it just brought it into focus. Many people complained and complained.
They never fixed it, and it has been years now. (Since Nuendo5/Cubase6 I think)
Since the mixer redesign anyway.
That is why I have to use the windows command (Control+Tab)

This one issue, and a few others, almost caused me to jump ship.
I mean, the mixer, probably the second most used window in the program and
they broke the key command. I still say this is a Nuage thing and that is why
they never fixed it. But that was denied.
What else could it be? Such a simple thing to fix.
Something that worked perfectly for years.
At the time, it almost seemed like they simply wanted to annoy the users.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
serenity
Member
Posts: 372
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:35 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by serenity » Sun Mar 15, 2015 3:08 am

White flash on F3 here.
Pawel

Windows 10 64 bit / Cubase 10 Pro 64 Bit / RME Fireface 400
www.studiomuzyczne.com

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by djw » Sun Mar 15, 2015 3:21 am

For a quick fix, the yet to be drawn window can be filled with black instead of white.

A solution to make switching using F3 as fast and seamless as using Alt+Tab could be pre-loading the yet to be opened windows in the background.

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3172
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by peakae » Sun Mar 15, 2015 9:39 am

I feel like a photo model in training. Blitz blitz. ......
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

Piirka
New Member
Posts: 24
Joined: Mon Jan 19, 2015 11:16 pm

Re: Screen flashes white on Windows

Post by Piirka » Sun Mar 15, 2015 1:33 pm

Are the new window handling really that clever? What convention are followed?

It seems a bit messy IMO. But what do I know.......... I just have to look at it ;)

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by djw » Tue May 05, 2015 4:59 am

Are there any updates on this being fixed in a future build?

For whatever reason it worked as intended (without flashes) for a short while, and it makes a big difference in usability.

User avatar
Guillermo
Moderator
Posts: 511
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:50 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by Guillermo » Wed May 13, 2015 12:29 pm

Hello,
djw wrote:Are there any updates on this being fixed in a future build?

For whatever reason it worked as intended (without flashes) for a short while, and it makes a big difference in usability.
It will be slightly improved on the next maintenance update, but not fixed yet, it has been postponed to later review.

Best regards,
GN
Guillermo Navarrete, Online Product Specialist
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, SoundCloud and Google+!

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by djw » Thu Jun 04, 2015 8:01 pm

Guillermo wrote:Hello,
djw wrote:Are there any updates on this being fixed in a future build?

For whatever reason it worked as intended (without flashes) for a short while, and it makes a big difference in usability.
It will be slightly improved on the next maintenance update, but not fixed yet, it has been postponed to later review.

Best regards,
GN
I can't notice any changes in 8.0.20

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3172
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by peakae » Fri Jun 05, 2015 1:32 pm

I can, it's not gone but significantly reduced on my setup. I can live with that for now.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

Shift+G
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Jun 24, 2015 4:17 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by Shift+G » Wed Jun 24, 2015 4:22 am

+1
Nasty, bright flash when opening any of the 3 mixer views. It's awful. I move between the mixers constantly in my workflow -- until now I guess :( Hope this gets fixed soon!

v. 8.0.20 on Win7

**NO OTHER PIECE OF SOFTWARE ON MY COMPUTER HAS THIS ISSUE**

TheBaker
Junior Member
Posts: 96
Joined: Wed Oct 30, 2013 8:11 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by TheBaker » Thu Jun 25, 2015 9:16 am

Yep, I'm getting some very small 'empty' white window popping up for a split second when opening the key editor etc.. since the 8.0.20 update.

Dastern
Junior Member
Posts: 101
Joined: Tue Jan 29, 2013 9:09 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by Dastern » Thu Jul 09, 2015 10:45 am

Just opened 8.0.20 on mac. (OS 10.9.5; AMD Radeon HD 6750M 1024 MB) No flash! :-)


Please make it the same for windows!

Dastern
Junior Member
Posts: 101
Joined: Tue Jan 29, 2013 9:09 pm
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by Dastern » Sat Jun 18, 2016 9:11 pm

It is btw. still there.

Cubase 8.5.20 on win10 and 7...

I use alt+tab mainly now but at least when you close and have to reopen the mixer-window you have to use F3.

Since i am thinking of maybe buying a new graphic-card, is the issue there with AMD chips?

Or is there a solution in sight maybe?


Best regards,

J

efernan
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Dec 19, 2010 9:36 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by efernan » Thu Jul 21, 2016 6:12 am

Any news on this issue? The white flashing is very evident. It's really annoying! BTW, I'm on the latest Cubase Pro 8.5.20 version.

James K
Member
Posts: 862
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: Screen flashes white on Windows

Post by James K » Tue Jun 06, 2017 4:11 am

So for me the GUI has poor performance on my mac side and horrible white flashes on my windows 8.1 side with both cubase 8.5 and cubase 9.2.
Sooooo I'm now using Studio One with none of these issues on Win 8.1.
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.5.12
98% of Steinberg Instruments
UR28M
CC121

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests