Cubase 8.5.30 doesn't initialize, stops on Global Settings

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
kintsugi
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Oct 16, 2019 1:54 pm
Contact:

Cubase 8.5.30 doesn't initialize, stops on Global Settings

Post by kintsugi »

Cubase initializes with usual speed until it reaches Global Settings, then it completely stops.
I'm on Windows 7 service pack 1.

What I tried:
Updated elicenser software, switched around elicenser from USB 2 to 3 and back. Nothing. Googled for answers - nobody with the same problem.
Trashed the preferences. No help there either. Started in safe mode - the same.

Recent changes to my system:
In the past few days I have added Voxengo correlometer to my Control Room plugin chain, also installed a trial version of Ozone 9. Removed the voxengo plugin manually and deinstalled the Ozone 9, didn't help. Same problem.

It's (maybe) important to note:
Didn't reboot my system or shut down Cubase for around a week I guess. The problem started today after a reboot.

I would be very thankful for further tips on how to resolve this situation.

kintsugi
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Oct 16, 2019 1:54 pm
Contact:

Re: Cubase 8.5.30 doesn't initialize, stops on Global Settings

Post by kintsugi »

After 6 more hours of trying everything, Cubase is working again:

The winning combination was complete uninstall, reinstall from scratch, ROLL BACK my UR44 drivers to the spring 2017 version.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests