Audio won't record in CUBASE

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
keetfrancis
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Dec 02, 2017 4:33 pm
Contact:

Audio won't record in CUBASE

Post by keetfrancis »

I'm a new user and I'm having trouble with starting up my Home setup. So, I've done all the connections right. Driver is installed and working on CUBASE. My interface is Behringer UMC202HD. I have my Microphone Behringer C1 connected to input one. I've opened a new project and opened a new audio track which is Mono. I've selected the right Channel Mono In 1 under the inspector. I've selected record enable and the monitor. Microphone channel shows signal and in audible through my monitors. The problem is when I record the track it does not show waveforms. The recording is blank. Again in the mix console my mono track shows signal but it does not seem active. Ive checked my audio recording on flstudio and it's recording perfectly fine. The problem is definitely in CUBASE. This may be a basic issue. I'm not able to figure it out.

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3970
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Audio won't record in CUBASE

Post by Prock »

A couple of basic things...

- You have the output of that track set to the main stereo output channel.
- There is a user preference in the file/preferences menu where you can activate to show the waveform (sorry I don’t remember exactly where in the preferences menu it is).
- You said you activated the track record enable and monitor functions but, did you hit the record button on the transport to record on the record enabled track?
- Did you turn off the track monitor function when playing the track?

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest