Cubase elements 8 to another PC

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
lars
New Member
Posts: 16
Joined: Sun Oct 04, 2015 7:26 pm
Contact:

Cubase elements 8 to another PC

Post by lars » Sun Sep 03, 2017 7:39 am

Hi,

I encounter problems with shifting cubase to another PC. I get lost in this reactivatie procedure. The e-licenser doesn't give any new codes, etc.
Do I have first have to install the software to my new PC? I only have the LE software on my old PC, because that's the one I bought, than I upgraded to Cubase elements 8.

Could someone please tell me styp by step what to do.

Thanks!

Lars

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by Prock » Sun Sep 03, 2017 3:00 pm

Here is the Steinberg support link that gives the step by step procedure...

https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... /206530004

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

lars
New Member
Posts: 16
Joined: Sun Oct 04, 2015 7:26 pm
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by lars » Sun Sep 03, 2017 10:25 pm

Thanks! One question, which version should I install the cubase le 8 or the el 8. I got the light version but upgraded it to elements 8. And I cannot find the place where to download the software again. I tried to copy the old version of the one pc to another and try to reinstall it, but it gives an error...

lars
New Member
Posts: 16
Joined: Sun Oct 04, 2015 7:26 pm
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by lars » Mon Sep 04, 2017 10:29 am

I tried and I tried, but it stops at the whole e-licenser stuff. I registered it correctly...

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by Prock » Mon Sep 04, 2017 2:04 pm

Try downloading the latest elicenser software from here. Then make sure it is set to "Run As Administrator".

https://www.steinberg.net/en/company/te ... enser.html

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

lars
New Member
Posts: 16
Joined: Sun Oct 04, 2015 7:26 pm
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by lars » Mon Sep 04, 2017 2:49 pm

Did that, openened it, still the same....

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by Prock » Mon Sep 04, 2017 4:32 pm

So let me summarize a bit. Please correct me if I am wrong and please confirm that you have registered the LE 8 in your MySteinberg account.

You have Cubase LE 8 installed on your old PC computer (I assume licensed on a SeL not a USB eLicenser. You registered the LE 8 in your MySteinberg account. You purchased the upgrade from LE8 to Elements 8 and have not installed that upgrade onto the old PC.

Now you want to install the Elements 8 version onto a new PC. No Cubase software is currently installed on that new PC.

So you have two options...
1) Upgrade the software on the old PC to Elements 8 and make sure the Elements 8 software shows up as registered in your MySteinberg account. Then you should be able to install Elements 8 onto the new PC using the reactivation procedure.
2) Install the already registered version of LE 8 onto the new computer by following the reactivation procedure then upgrade it to Elements 8.

If you did one of these procedures and my suggestion to set the eLicenser software to Run As Admin and it still does not work, then, if nobody else chimes in to assist, I will suggest that you contact Steinberg directly with a support ticket through your MySteinberg account.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

lars
New Member
Posts: 16
Joined: Sun Oct 04, 2015 7:26 pm
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by lars » Mon Sep 04, 2017 5:20 pm

There was some kind of problem with the elicenser. Steinberg send me a direct link and that one worked!
thanks for all your help.

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase elements 8 to another PC

Post by Prock » Tue Sep 05, 2017 12:21 am

Glad you got this sorted. ;)

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests