Side Chain Send Doesn't Appear

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
chitownrolla
New Member
Posts: 23
Joined: Mon Dec 08, 2014 4:22 am
Contact:

Side Chain Send Doesn't Appear

Post by chitownrolla » Sun Mar 05, 2017 5:25 pm

I saw a thread on this for Cubase 6, but haven't seen one since. I am using Cubase 8.5 and am having the same issue the users reported on Cubase 6.

If I use the Compressor that comes with Cubase and activate the Side Chain Input on the compressor, occasionally it will not show up on another channel's send options. Some channels will recognize the side chain input, but others do not. Does anyone know what causes this and how it can be avoided?

Thanks,
Dave

User avatar
rtorstrick
Member
Posts: 361
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:18 pm
Location: Indiana
Contact:

Re: Side Chain Send Doesn't Appear

Post by rtorstrick » Fri Mar 10, 2017 4:44 am

I'm having the same issue using Waves Vocal Rider.

I just learned I was having the problem on an older project. When I loaded a newer project, everything works as it should.
Windows 10
Cubase 10.5, Halion 6.30, Wavelab 10, Dorico 3.1
Intel Core i5, 32 Gb RAM, Z390 Aorus Pro mobo, 1 Tb SATA SSD system drive, 2x2TB SATA media drives,
G-Drive 3TB USB 3 drive.
UAD Apollo Mk II Quad (TB), Steinberg UR-RT 2, Steinberg MR816csx, Yamaha KX8, CC121, UAD-2 Duo (Pcie)

chitownrolla
New Member
Posts: 23
Joined: Mon Dec 08, 2014 4:22 am
Contact:

Re: Side Chain Send Doesn't Appear

Post by chitownrolla » Sun Mar 12, 2017 10:14 pm

Is there any plan to fix this issue?

seans
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Oct 31, 2017 1:02 am
Contact:

Re: Side Chain Send Doesn't Appear

Post by seans » Tue Oct 31, 2017 1:06 am

I'm using Cubase Artist 8 and encountered same problem.

I had two channels linked in mixer, both with compression on in their channel strip. When SC activated, only second channel appeared in send from third channel. Both appeared after I unlinked channels. May not be solution to your problem, per se, but fixed it for me.

tc

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests