Moving to a new multi computer setup

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
DanCase
New Member
Posts: 24
Joined: Fri Feb 14, 2014 10:32 am
Contact:

Moving to a new multi computer setup

Post by DanCase » Mon Mar 25, 2019 4:52 pm

Hi everyone!
...and thanks already for your attention and help.

I am moving from one PC to a system with 2 PCs + server.

The new "master" PC won't be the one I am currently using (it will become the second one) so I have to move Cubase to the new master.
How to do that?
Do I have to copy everything from disc to disc? Or should I download Cubase from the website once the eLicenser is plugged to the new PC?

Also, since I'm planning to use 3 PCs (well, 2 computer + 1 server actually) do I need more than one license? And/or more than one dongle?
I will use Vienna Ensamble to manage all computers.

Same procedure for moving other libraries? Such as EastWest, Kontakt etc.

Thanks a lot,
Dan

Stevesmith573
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Mar 26, 2019 2:59 pm
Contact:

Re: Moving to a new multi computer setup

Post by Stevesmith573 » Tue Mar 26, 2019 3:02 pm

You will need a separate license for it.

DanCase
New Member
Posts: 24
Joined: Fri Feb 14, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Moving to a new multi computer setup

Post by DanCase » Wed Mar 27, 2019 4:37 pm

Thank you!

Nickeldome
Member
Posts: 715
Joined: Thu Aug 07, 2014 1:06 pm
Contact:

Re: Moving to a new multi computer setup

Post by Nickeldome » Sat Mar 30, 2019 9:21 pm

For the Cubase license you just need to insert the dongle and install Cubase on the new computer. For settings you might want to save this directory keeps it:
c:\Users\%user%\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase(version)\
Cubase Pro - Wavelab Pro (always latest version) Windows 10 Pro 64bit / Asus TUF Mark 1 X299 / i9-7900X (at 4.3 GHZ) / 64GB RAM / Geforce GTX 1060 6G / System drive Samsung M.2 1TB 960Pro / Kontakt drives 3 x 1TB Samsung Evo / Project/Audio/Archive drive 10TB Seagate Ironwolf - Audio interface: Roland UA-1610 / External gear: Kawai MP11 / Kurzweil PC88 / Sequential Circuits Prophet 5 / Roland JV1080 / Roland D50 / Korg 01/W / Elka EK22 – Midi controllers: Roli Seabord Rise 49, SoundQuest 8port-SE / Nektar Panorama P1 / Roland Octopad II / Akai MPD18 - Main VST's: Kontakt 6 / Padshop Pro / Spectrasonics Omnisphere 2.6, Trillian & Keyscape / Arturia V-collection / FXpansion BFD 3 / Toontrack Superior Drummer 3
All time user of Cubase since Atari V2 (around 1990)

DanCase
New Member
Posts: 24
Joined: Fri Feb 14, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Moving to a new multi computer setup

Post by DanCase » Sun Mar 31, 2019 5:00 pm

Nickeldome wrote:
Sat Mar 30, 2019 9:21 pm
For the Cubase license you just need to insert the dongle and install Cubase on the new computer. For settings you might want to save this directory keeps it:
c:\Users\%user%\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase(version)\
Thank you!

User avatar
NathanBros
Junior Member
Posts: 86
Joined: Fri Oct 21, 2016 3:02 pm
Location: Super Mario World
Contact:

Re: Moving to a new multi computer setup

Post by NathanBros » Mon Apr 01, 2019 8:42 pm

If Cubase will run on only one machine you will not need additional licenses, just moving the one you already got like Nickeldome mentioned.
"Interested in time travel? Meet here last Thursday, 7 pm."
Checkout my Mario blog (Portuguese): Jogos do Mario Bros.

DanCase
New Member
Posts: 24
Joined: Fri Feb 14, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Moving to a new multi computer setup

Post by DanCase » Tue Apr 02, 2019 1:06 pm

NathanBros wrote:
Mon Apr 01, 2019 8:42 pm
If Cubase will run on only one machine you will not need additional licenses, just moving the one you already got like Nickeldome mentioned.
Downloading Cubase ex novo Cubase from Steinberg website, right?

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest