Page 1 of 3

Cubase 6.0.0 issue - Save Template not working

Posted: Fri Jan 21, 2011 1:28 pm
by TonyB
I cannot save my own templates.
The "Save as Template" window comes up (empty) & none of the buttons (except Exit) seem to work at all.
Anybody else noticed this ??
Thanks.
Workaround for now..
Save song using normal save method, rename cpr & copy to Cubase 6 App Data Folder manually. (rename cpr as required).
C6 will then have it available on next startup.
Save as template dialog is still empty though, next time I go to try it.

{{ Edit : Workaround (for PC) on 2nd page of this thread. Problem noted by EdDoll. }}

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 1:33 pm
by futureaudio
me too, cannot save templates > on a Mac

Window is flashing when iam trying to save the template.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 2:06 pm
by unspoken
Confirmed. Can't save templates.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 2:38 pm
by Blackout
and ...away we go with the broken function list for C6.

i can only imagine what a birds nest it must be in that code now if functions such as this that have not been updated or seemingly modified for C6 manage to break. Tricky.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 2:51 pm
by -steve-
Just canceled my upgrade order. edit: I can deal with the bugs I know, definitely not interested in memorizing more workarounds/things to avoid.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 2:52 pm
by wahwahvubnu
No problems here, Win7-64bit-C6-32bit.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 3:49 pm
by Guest
Confirmed - neither can I enter text in the Halion preset selection page.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 4:11 pm
by JohnOnKeyz
Can you save with with the keybboard? Ctrl/Cmd +S ? Or (don't know if this exists) setting a keyboard shortcut?

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 4:30 pm
by Atardecer
I do hope this doesnt ring true for everyone. Broken templates means cubase is useless to me :cry:

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 4:48 pm
by HowlingUlf
Try rescanning the template folder with MediaBay? Helps in some file path related cases.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 5:02 pm
by Guest
Maybe it helps to trash the Cubase preferences under

Mac OS X
"/Users/<your username>/Library/Preferences/Cubase 6"

Windows 7
"System drive \Users\< your username>\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase 6"

helps?

We have tested this on several machines now and it works on everyone of it...

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 6:00 pm
by ffg
Is it recommended for upgrade C5>C6 (as in past new versions) to ditch all old templates and rebuild prefs from default?

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 6:01 pm
by futureaudio
deleted my preferences but still the same.

i have c5 also installed on the same HD (mac)...

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 6:08 pm
by vic_france
futureaudio wrote:deleted my preferences but still the same.

i have c5 also installed on the same HD (mac)...
Did you also remove the Preferences folder for Cubase 5 (because otherwise, Cubase 6 would simply re-import them, rather than building from scratch)?

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 6:11 pm
by futureaudio
vic_france wrote:
futureaudio wrote:deleted my preferences but still the same.

i have c5 also installed on the same HD (mac)...
Did you also remove the Preferences folder for Cubase 5 (because otherwise, Cubase 6 would simply re-import them, rather than building from scratch)?
hehe, this was my "next idea" ... iam doing it right now :o) :D

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 6:14 pm
by futureaudio
futureaudio wrote:
vic_france wrote:
futureaudio wrote:deleted my preferences but still the same.

i have c5 also installed on the same HD (mac)...
Did you also remove the Preferences folder for Cubase 5 (because otherwise, Cubase 6 would simply re-import them, rather than building from scratch)?
hehe, this was my "next idea" ... iam doing it right now :o) :D
>>> This is the solution, working now :)

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 8:06 pm
by Mr M
So its not a bug in Cubase. Couldn't you have posted a problem instead of calling it a bug until you explored all issues? Now you got a lot of attention but the usual Steiny whiners will say "i'm seeing bugs already" where there isn't one ;at least in this case.

Users always demand that Steiny do a better job of communicating and be more responsible but its a two way street. Users need to be responsible also. Not trying to attack;just sayin....

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 9:28 pm
by -steve-
That's a relief that it's working.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 10:08 pm
by Tarkio
SteveInChicago wrote:That's a relief that it's working.
Are you going to reorder now?

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 10:27 pm
by -steve-
Heh. Yes. i canceled my cancellation, And am currently awaiting the cancellation confirmation. If they can't confirm it, I am going to cancel the cancellation cancellation, dagnabit.

The guy at asknet was very nice, and didn't make fun of me. You are welcome to though. I clearly have too much time on my hands.

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Fri Jan 21, 2011 11:21 pm
by haraldsson
The same here, on Mac OS X - Can't Save Template

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Sat Jan 22, 2011 12:01 am
by Bo Clausen
Mr M wrote:So its not a bug in Cubase. Couldn't you have posted a problem instead of calling it a bug until you explored all issues? Now you got a lot of attention but the usual Steiny whiners will say "i'm seeing bugs already" where there isn't one ;at least in this case.

Users always demand that Steiny do a better job of communicating and be more responsible but its a two way street. Users need to be responsible also. Not trying to attack;just sayin....
+ 10

futureaudio - be fair and go edit the Topic text!

- Bo

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Sat Jan 22, 2011 12:03 am
by futureaudio
Bo Clausen wrote:
Mr M wrote:So its not a bug in Cubase. Couldn't you have posted a problem instead of calling it a bug until you explored all issues? Now you got a lot of attention but the usual Steiny whiners will say "i'm seeing bugs already" where there isn't one ;at least in this case.

Users always demand that Steiny do a better job of communicating and be more responsible but its a two way street. Users need to be responsible also. Not trying to attack;just sayin....
+ 10

futureaudio - be fair and go edit the Topic text!

- Bo
>>> its not my topic ;)

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Sat Jan 22, 2011 12:30 am
by Bo Clausen
futureaudio wrote:
>>> its not my topic ;)
:oops: Sorry :oops:

Good you got it sorted out -

Best regards
Bo

Re: My first bug in Cubase 6 - Save Template

Posted: Sat Jan 22, 2011 12:34 am
by beatpete
SteveInChicago wrote:Heh. Yes. i canceled my cancellation, And am currently awaiting the cancellation confirmation. If they can't confirm it, I am going to cancel the cancellation cancellation, dagnabit.

The guy at asknet was very nice, and didn't make fun of me. You are welcome to though. I clearly have too much time on my hands.
Maybe add "solved" to the topic...